Dead Space-stemacteurs aangekondigd

De aankondiging werd gedaan via een communitypagina genaamd ‘The Bench’

Vrijdag 11 november 2022 – Motive™, een in Montreal gevestigde studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), heeft vandaag enkele van de getalenteerde stemacteurs aangekondigd die de remake van scifi survival-horrorklassieker Dead Space tot leven gaan brengen. De aankondiging werd gedaan via het officiële Dead Space Instagram-account genaamd ‘The Bench‘. Hierop worden fans uitgedaagd puzzels te voltooien om exclusief Dead Space-nieuws en digitale content te ontgrendelen, meest recentelijk een Isaac Clarke-cosplaygids. Volgers van The Bench, ook wel de Comms Relay Crew genoemd, ontvangen sporadische missiebriefings van hoofdtechnicus Ariel Rousseau, een nieuw Dead Space-personage aan boord van de USG Ishimura, die de hulp van de Comms Relay Crew nodig heeft om de communicatie met het schip te herstellen.

Vorig jaar kondigde de franchise aan dat de oorspronkelijk stille hoofdrolspeler Isaac Clarke voor de remake door Gunner Wright wordt ingesproken, de stem van Isaac in Dead Space 2 en 3. Zie hieronder een lijst van de nieuw aangekondigde stemacteurs, de personages die ze inspreken en waar ze bekend van zijn:

 • Tanya Clarke – Nicole Brennan
  • Tanya Clarke speelt opnieuw de rol van Nicole, waarvoor ze de stem en beeltenis verzorgde in Dead Space 2 uit 2011. Clarke is ook bekend van haar werk als Becky in A Beautiful Mind, Emily Lotus in Banshee, Queen Rynda in Inhumans en meer.
 • Anthony Alabi – Zach Hammond
  • Voormalig NFL-speler Anthony Alabi speelt Hammond in de remake. Alabi speelde eerder in de Netflix-comedy Family Reunion als Moz McKellan en verscheen herhaaldelijk in Showtime’s Shameless, Amazon’s Bosch en Disney’s Raven’s Home.
 • Brigitte Kali Canales – Kendra Daniels
  • Brigitte Kali Canales speelt Kendra in de remake. Canales speelde onder andere Rachel in Fear the Walking Dead en Trace Martez in Star Wars: The Clone Wars en Star Wars: The Bad Batch. Momenteel is Canales ook te zien in S.W.A.T. als agent Alexis Cabrera.
 • Faran Tahir – Challus Mercer
  • Mercer wordt gespeeld door Faran Tahir. Tahir is bekend van zijn werk als Raza in Iron Man, Captain Robau in Star Trek, President Patel in Elysium en meer.

Deze onthulling via The Bench is de 4e van 12 in totaal. Houd The Bench en het officiële Dead Space Twitter-account in de gaten voor meer informatie in aanloop naar de release op 27 januari.