De Sims™ 4 zet deze zomer de toon met de Sims Sessions, een gloednieuw in-game muziekfestival

Bebe Rexha, Glass Animals en Joy Oladokun brengen hun zomerhits ten gehore in het Simlish

Donderdag 24 juni 2021 –  Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Maxis™ hebben vandaag de Sims Sessions* aangekondigd – een in-game muziekfestival dat van 29 juni tot 7 juli exclusief plaatsvindt in het populaire levenssimulatiespel, De Sims™ 4. De tweevoudig Grammy-genomineerde popster Bebe Rexha keert terug naar De Sims om in het Simlish te zingen, de officiële gesproken taal van De Sims. Glass Animals’ leadzanger Dave Bayley en zangeres, songwriter en producer Joy Oladokun zullen ook het in-game podium betreden om de virtuele show te openen.

De Sims presenteert unieke muzikale ervaringen binnen en buiten het spel
De Sims
 heeft sinds 2004 met bijna 500 artiesten samengewerkt om hun liedjes op te nemen in de iconische taal van De Sims. Echter, dit is eerste keer dat nummers in het Simlish debuteren in het spel en in een geheel nieuw festivalformat. Tijdens de Sims Sessions kunnen spelers het festivalterrein verkennen met opties om hun favoriete festivaloutfit te creëren, een tent op te zetten en exclusieve digitale merchandise van Bebe Rexha, Glass Animals en Joy Oladokun te scoren.

Naast het virtuele evenement kunnen spelers ook Bebe Rexha (@BebeRexha), De Sims (@thesims) en een aantal van de meest getalenteerde persoonlijkheden op TikTok vergezellen in hun virtuele #SimlishSessions karaoke uitdaging waarbij ze hun zangkunsten in het Simlish moeten laten horen door haar nieuwste single Sabotage te zingen. Als je het goed doen, word je misschien wel door Bebe Rexha gerepost.

“Ik ben altijd al fan geweest van hoe De Sims het mogelijk maakt om jezelf te zijn en je creativiteit te delen met anderen,” zegt Bebe Rexha. “De Sims Sessions wordt een leuke, inclusieve ervaring voor fans van over de hele wereld om van muziek te genieten en met vrienden te chillen op een manier die alleen De Sims mogelijk is. Ik vind het zo leuk om terug te keren naar het spel en kan dan ook niet wachten om de video’s van fans te zien!”

De Sims werkt samen met muzikanten voor een in-game optreden zoals nooit tevoren
Dave Bayley zal de hitsingle Heat Waves van zijn electronic/popband Glass Animals ten gehore brengen. De veelzijdige Joy Oladokun gaat haar powerballade Breathe Again zingen. Als klap op de vuurpijl zal Bebe Rexha het podium betreden voor de Simlish-versie van haar nieuwste single Sabotage, afkomstig van haar tweede studio-album Better Mistakes. Aan het einde van de show kunnen spelers zelf het podium opgaan en samen met hun mede-Sims een eigen optreden geven.

“De Sims Sessions is de volgende evolutie van muziek in De Sims”, zegt Steve Schnur, Worldwide Executive en President of Music bij EA. “Nergens anders kunnen spelers deze exclusieve optredens van Bebe, Dave en Joy horen en ervaren. Met de Sims Sessions laten we weten dat het belangrijk is om jezelf te blijven uiten en legt EA de lat voor gaming, muziek en cultuur op een heel ander niveau.”

Wil je meer weten over de Sims Sessions en deelname aan de festiviteiten? Volg dan @TheSims op TikTokTwitter of Instagram, like De Sims op Facebook en bezoek TheSims4.com. De Sims Sessions is een gratis ervaring voor spelers die het spel De Sims 4 bezitten. Als je De Sims nog niet bezit, kun je in aanloop van de show tussen 24 juni en 29 juni met korting een kaartje voor het virtuele evenement kopen.