DE FORCE IS STERK MET STAR WARS JEDI: FALLEN ORDER™

Star Wars Jedi: Fallen Order verbreekt verkooprecords

REDWOOD CITY, Calif. – 26 november 2019 – Vandaag hebben Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), Respawn Entertainment en Lucasfilm aangekondigd dat het veelgeprezen Star Wars Jedi: Fallen Order™ de snelst verkochte digitale release voor een Star Wars-spel ooit is in de eerste twee weken. Het spel is nu ook de best verkochte Star Wars-titel van EA op de pc in de initiële release-periode.

Star Wars Jedi: Fallen Order is een cruciaal succes en het hoogst gewaardeerde Star Wars-spel van deze console-generatie. Business Insider kondigt aan dat Star Wars Jedi: Fallen Order “het beste Star Wars-spel ooit” is, terwijl GameSpot het spel “een van de meest fascinerende speltoevoegingen aan de Star Wars-franchise in jaren” noemt. GQ merkt op dat het spel “de hype waarmaakt”, terwijl IGN in haar recensie zegt dat het “door de bank genomen een ongelooflijk spel” is, om het spel vervolgens 9 van de maximaal 10 punten te geven.

“Namens Respawn en EA willen we iedereen bedanken voor hun steun aan de studio en het team tijdens de ontwikkeling en release van Star Wars Jedi: Fallen Order. Het vertellen van een verhaal in het Star Wars-universum is een droom die uitkomt, en de ontvangst door de fans is ongelooflijk”, aldus Vince Zampella, Head of Respawn. “Met de release van het spel, het debuut van The Mandalorian en de binnenkort verwachte release van Star Wars: The Rise of Skywalker is dit een fantastische tijd om Star Wars-fan te zijn!”

Star Wars Jedi: Fallen Order demonstreert het ongelooflijke potentieel voor originele verhaalvertelling in Star Wars-games”, aldus Sean Shoptaw, SVP, Games en Interactive Experiences, Disney Parks, Experiences and Products. “De nauwe samenwerking tussen Respawn en Lucasfilm is een perfect voorbeeld van de manier waarop we fans een spelervaring kunnen bieden die authentiek is voor de verhalen en werelden waar ze van houden, en die tegelijkertijd ook ongelooflijk leuk en innovatief is. Met de fantastische ontvangst en release tot nu toe heeft Star Wars Jedi: Fallen Order bewezen het spel te zijn dat je deze feestdagen moet spelen.”

In Star Wars Jedi: Fallen Order kruipen spelers in de huid van Cal Kestis, een voormalige Padawan die zich verschuilt in het zicht van de vijand, nadat de Jedi allesbehalve zijn weggevaagd als Order 66 door de keizer is uitgevoerd. Als hij wordt gedwongen om te vluchten, ontmoet Cal al snel zijn metgezellen Cere Junda, een voormalige Jedi-ridder die wordt gespeeld door Debra Wilson, en Greez, de flamboyante Latero-piloot die is ingesproken door Daniel Roebuck, en die het schip van de bemanning bestuurt: de Stinger Mantis. BD-1, de trouwe droid van Cal die zowel charmant als nuttig is, helpt spelers bij de navigatie en verkenning op diverse planeten, waaronder de Wookiee-thuiswereld Kashyyyk en de nog nooit eerder vertoonde planeet Zeffo. Cal en zijn reisgezellen proberen het Keizerrijk en hun nieuwe vijand Second Sister van de Inquisitie één stap voor te blijven terwijl ze een mysterie ontrafelen van een oude buitenaardse beschaving die de Jedi-orde kan herbouwen.

Star Wars Jedi: Fallen Order is nu zowel digitaal als in de winkel verkrijgbaar op de Xbox One, PlayStation®4 en pc via Origin™, Steam en de Epic Games Store. Origin Access Premier-abonnees krijgen volledige toegang tot Star Wars Jedi: Fallen Order Deluxe Edition op de pc zolang ze zijn geabonneerd. Voor meer informatie over Star Wars Jedi: Fallen Order bezoek je:https://www.ea.com/nl-nl/games/starwars/jedi-fallen-order.