Blue introduceert Yeti X, dé professionele USB-microfoon met Blue VO!CE Software voor creators en streamers

De nieuwe Yeti X wordt geleverd met Blue VO!CE-software, ingebouwde effecten en presets, een condensatorreeks bestaande uit vier capsules en real-time LED-meting die samen zorgen voor een professionele broadcast-kwaliteit voor gaming, streaming en podcasting

WESTLAKE VILLAGE, Calif. & LAUSANNE, Zwitserland – 26 september 2019 – Blue, al 20 jaar pionier op het gebied van audiotechnologie en design, heeft vandaag de nieuwe Yeti X USB-microfoon voor gaming, streaming en podcasting aangekondigd. De Yeti X beschikt over nieuwe Blue VO!CE technologie die content creators de mogelijkheid geeft om vocale effecten te kiezen en aangepaste instellingen toe te passen met één druk op de knop. De condensormicrofoon, bestaande uit vier capsules, levert exceptionele focus en helderheid, LED-metingen van hoge resolutie zorgen voor visuele, real-time feedback op de vocal levels en een multi-functie smart-knop zorgt voor controle over essentiële functies van de microfoon. De Yeti X is dankzij de combinatie van legendarische Blue audiokwaliteit en innovatieve functies hét ultieme instrument voor creators die professionele content willen leveren.

“Vol trots introduceren we de Yeti X met Blue VO!CE technologie, waarmee we onze USB-microfoon line-up voortzetten,” zegt John Maier, CEO van Blue Microphones. “We hebben de Yeti X gecreëerd op basis van feedback van content creators van over de hele wereld die snelle en gebruiksvriendelijke tools nodig hebben om perfect te kunnen klinken. Yeti X met Blue VO!CE geeft creators de mogelijkheid snel en gemakkelijk het geluid aan te passen met effecten en presets van zeer hoge kwaliteit. Daarnaast zijn er nieuwe extra’s, zoals als een LED-meting van hoge resolutie en een smart-knop met meerdere functies om het makkelijker dan ooit te maken om professionele resultaten te leveren voor gaming, streaming en podcasting.”

Yeti X is een plug ‘n play microfoon voor de Mac en PC en wordt geleverd met geavanceerde Blue VO!CE audiosoftware, een reeks aan vocale broadcast tools en effecten die het eenvoudiger maken dan ooit tevoren om een professionele on-stream geluidskwaliteit te behalen. Creators hebben snelle toegang tot verschillende professioneel getunede presets voor uitzendingen, radiostemmen, mannelijke en vrouwelijke stemmen, met effecten zoals crisp en modern, warm en vintage die gemakkelijk geselecteerd kunnen worden. Daarnaast geeft Blue VO!CE creators toegang tot professionele effecten, waaronder ruisonderdrukking, expander, gate, de-esser, EQ, compression en limiter.

Yeti X is speciaal getuned om superieur geluid te leveren voor gaming op professioneel niveau, Twitch en Mixer-streaming, podcasts en YouTube-producties. Een condensatorreeks met vier capsules levert een zuiverdere audio met meer focus voor de vier pickup patronen van Yeti X. De Cardioidmodus legt geluidsbronnen vast die zich direct voor de microfoon bevinden. De ‘omni-modus’ legt op een egale manier geluid vast van bronnen rondom de microfoon en de ‘bidirectional-modus’ legt geluidsbronnen vast van zowel de voor en achterkant van de microfoon. De ‘stereo-modus’ gebruikt zowel de linker- als rechterkanalen.

De LED-meter van Yeti X bestaat uit elf LED-segmenten die van groen tot rood gaan, zodat streamers in één oogopslag de vocal levels kunnen controleren en aanpassen om gemakkelijk een professionele geluidskwaliteit te kunnen hanteren, terwijl ze live zijn. Een verlichte multi-functie smart-knop zorgt voor precieze controle over de microfoonversterking, demping en het volume van de koptelefoon. Deze slimme knop biedt bovendien controle over de mix van het signaal en het geluid van de computer. Op deze manier kunnen creators de balans tussen computer-audio en microfoon-audio, die via de koptelefoon worden overgebracht, gemakkelijk aanpassen.

Blue VO!CE is exclusief toegankelijk via het gratis, gebruiksvriendelijke G HUB platform van Logitech. Dit zorgt ervoor dat content creators microfoonversterking, het volume van de koptelefoon, het controleren van voorkeuren en pickuppatronen kunnen beheren vanuit hun desktop. Streamers kunnen de kleur van de Yeti X LEDS ook aanpassen, zodat deze overeenkomt met hun eigen stijl. De Blue Sherpa companion app kan ook gebruikt worden in combinatie met de Yeti X. Deze app biedt snelle en directe opties om het meeste uit je microfoon te halen.

Streamers kunnen de Yeti X met de professionele accessoires combineren om hun desktops te transformeren naar een professionele studio, waaronder de Radius III shockmount.

Prijs en beschikbaarheid
De Yeti X is naar verwachting eind oktober 2019 beschikbaar in Nederland met een adviesprijs van 179,99 euro.