Bekroonde indie-hit The Long Dark krijgt fysieke release met exclusieve extra’s

Verkrijgbaar vanaf 7 september: pre-orderen kan vanaf vandaag!

Amstelveen, 9 augustus 2018 – Mindscape, Skybound Games en Hinterland Studio kondigen vandaag aan dat survivalgame The Long Darkwegens enorme populariteit een fysieke versie krijgt voor PlayStation 4 en Xbox One. Deze krijgt een aantal erg toffe extra’s en ligt vanaf 7 september in de winkel met een scherpe adviesprijs van 29,99 euro.

The Long Dark daagt je uit om te overleven in een uitgestrekte wildernis in de nasleep van een mysterieuze geomagnetische ramp. De game combineert diepe survival-mechanics met moderne storytelling en biedt verschillende spelmodi voor elk type speler. The Long Dark is ontzettend goed ontvangen door ruim 2,5 miljoen spelers en won dit jaar nog twee Webby Awards voor ‘Best Writing’ en ‘Best Strategy-Simulation’ game.

De retailverpakking van The Long Dark bevat naast het spel ook een downloadcode voor de digitale soundtrack., Deze biedt ruim 100 minuten aan sfeervolle muziek, gecomponeerd door Cris Velasco (o.a. Mass Effect, Bloodborne, Overwatch, Resident Evil 7) en Sascha Dikiciyan (Borderlands, Deus Ex: Mankind Divided, Mass Effect). Bovendien is er een exclusieve, fysieke Field Journal bijgevoegd met een kaart van Great Bear Island en voldoende ruimte om je dagelijkse activiteiten in te noteren. Deze Field Journal is ontworpen door de ontwikkelaar zelf en vormt het perfecte item voor elke overlever van de Quiet Apocalypse!

De verhaalmodus, Wintermute, is opgebouwd als een TV-serie, bestaat uit vijf episodes en krijgt periodiek nieuwe content. De eerste twee episodes, die samen goed zijn voor ongeveer 15 uur speelplezier, zijn al uit en in december van dit jaar wordt het derde deel zonder meerprijs toegevoegd. Verwacht een aangrijpend verhaal met uitstekend stemacteerwerk van Jennifer Hale (Dragon Age: Inquisition, Halo 5: Guardians), David Hayter (Metal Gear Solid) en Elias Toufexis (Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist).

The Long Dark ligt vanaf 7 september in de winkels, en is verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One voor een adviesprijs van slechts €29,99. Pre-orderen kan vanaf vandaag.