Battlefield 2042 verplaatst het gevecht naar de Tsjechische wildernis tijdens Season 5: New Dawn

Vrijdag 26 mei 2023 – Electronic Arts en DICE hebben vandaag Battlefield™ 2042 Season 5: New Dawn onthuld. Het seizoen gaat op 7 juni van start en voegt heel veel nieuwe content toe aan de game, waaronder een gloednieuwe map, meerdere wapens, gadgets, quality-of-life-verbeteringen en 100 nieuwe Battle Pass-tiers. De content die invloed heeft op de core-gameplay is beschikbaar voor alle spelers als onderdeel van de niet-betaalde Battle Pass van Battlefield 2042*. Spelers kunnen extra cosmetische items ontgrendelen via de premium Battle Pass**. Eigenaars van een Year 1 Battle Pass ontvangen tijdens de eerste twee weken van Season 5 een Epic-skin en XP-booster als speciale beloning.

In Season 5 verplaatst de strijd zich naar Tsjechië, waar spelers het gevecht met elkaar aangaan op de nieuwe map Reclaimed. Op deze door Battlefield 4 geïnspireerde map bevindt zich een door de oorlog geteisterde, verwilderde en verlaten industriële faciliteit. Aangezien de strijd plaatsvindt op een geheime treinroute, moeten spelers nog beter met hun squad samenwerken om het strijdveld levend te verlaten. Voertuigen krijgen de kans om het gevecht met elkaar aan te gaan bij Crash Site, terwijl Landing Zone zich ontleent aan nabijheidsgevechten. Wanneer bomen worden vernield, ontstaan er zelfs nieuwe zichtlijnen die de strijd mogelijk doen keren. Daarnaast bieden zowel Abandoned Turbine als Military Warehouse een scala aan gunplay-ervaringen, waaronder verticaliteit, dekking en kleine ruimten.

Season 5 bevat ook een arsenaal aan nieuwe wapens en Battlefield 4-klassiekers, allemaal met een nieuw uiterlijk en een nieuw geluid. Zo ontvangt het zeer nauwkeurige XCE Bar-grendelgeweer uitgebreide attachment-mogelijkheden, waarmee spelers vijanden vanaf verschillende afstanden aan kunnen vallen. De oude Battlefield 4-favoriet GWE-46 is daarentegen zeer geschikt voor middellange afstand dankzij de hoge stabiliteit en burst-modus. Met de krachtige BFP.50 Hand Cannon of het gecombineerde luchtafweergeschut Phalanx CIWS, die is voorzien van kanonnen en raketten, kunnen spelers veel schade op korte afstand aanrichten. Bovenstaande wapens zijn nu speelbaar op de nieuwe map Reclaimed in de All Out Warfare-modus. Naast deze wapens bieden de Spring Grenade, Anti-tank Grenade en Mini Grenade allemaal mogelijkheden om veel schade aan te richten: van kleine granaten die door de lucht stuiteren en granaatbundels die bij inslag ontploffen tot microgranaten die sneller en verder kunnen worden gegooid dan gewone granaten.

Naast deze nieuwe content worden er in Season 5 ook verschillende quality-of-life-verbeteringen toegevoegd. Zo komt er een nieuw Squad Management-systeem, waarmee spelers hun squad kunnen beheren en aanpassen. Verder komt er een vernieuwde voertuig-loadout die de rolverdeling op het strijdveld verbetert, vernieuwde Vault Weapons en de introductie van nieuwe Thermal Tech- en Heavy Anti-Air-wapenstations. Met de recente update voor het klassensysteem die Specialists toewijst aan een van de vier klassieke en bekende klassen: Assault, Engineer, Recon en Support, kunnen spelers ook in Season 5 hun rollen blijven bepalen.

Later in Season 5 wordt ook de zevende en laatste release-map vernieuwd. De map Hourglass krijgt onder andere een nieuwe route onder de snelweg en de afstand tussen missiedoelen wordt verkleind om betere dekking, zichtlijnen en gevechten mogelijk te maken. 

Neem hier een kijkje voor meer informatie over Season 5: New Dawn. Voor meer informatie over de verschillende edities van Battlefield 2042, ‘Dubbele Versie’ voor aankopen van current-gen-edities, acties voor EA Play- en EA Play Pro-leden en alle andere details bezoek je de website van Battlefield 2042 of volg je de game op YouTubeTwitter of Instagram.