Battlefield 2042 verhoogt de inzet in de Zweedse wildernis tijdens Season 3: Escalation

Season 3 introduceert de map Spearhead, meerdere wapens, een nieuwe tank, de langverwachte toevoeging van klassen voor Specialists en nog veel meer

Tevens is Battlefield 2042 komende december voor iedereen gratis te spelen


Donderdag 17 november 2022 
– Electronic Arts en DICE hebben vandaag Battlefield™ 2042 Season 3: Escalation officieel onthuld. Het seizoen gaat op 22 november van start en voegt nog meer content toe aan de game, waaronder een nieuwe map, een Specialist, meerdere wapens, een tank, 100 nieuwe Battle Pass-tiers en nog veel meer. De content die invloed heeft op de core-gameplay is beschikbaar voor alle spelers als onderdeel van de niet-betaalde Battle Pass van Battlefield 2042*. Spelers kunnen extra cosmetische items ontgrendelen via de premium Battle Pass**.

Bekijk de gameplay-trailer van Battlefield 2042 Season 3: Escalation

Een overzicht van alle nieuwe content is hieronder te vinden:

 • De map Spearhead – Tijdens Season 3 kunnen spelers de strijd aangaan in de ongetemde wildernis van Zweden met daartussen productiefaciliteiten voor hightech-wapens.
 • De Specialist Rasheed Zain – De nieuwe in Egypte geboren Specialist en veiligheidsexpert Zain kan vijanden goed verjagen met zijn XM370A Airburst Rifle. Aangezien Zain nooit opgeeft, kan hij het voortouw nemen in zijn squad. Tevens kan hij zijn gezondheid onmiddellijk herstellen, nadat hij een vijand heeft uitgeschakeld.
 • Nieuwe wapens – Meerdere wapens staan op het programma voor Season 3; veel schade en een hogere tactische inzet worden met deze toevoegingen allesbepalend. De Rorsch Mk-4 Railgun lanceert ongelooflijk snelle projectielen en beschikt over meerdere vuurmodi, waardoor veel spelers dit geavanceerde wapen ongetwijfeld als bijzonder veelzijdig en krachtig gaan ervaren. De dubbelloopse en halfautomatische NVK-S22 Smart Shotgun is compact en wendbaar genoeg om een hinderlaag op te werpen in close quarters-situaties. Het NVK-P125 Bullpup Pistol heeft een lange loop en is een ideaal wapen voor lange afstanden. Naast geweren wordt het wapenarsenaal van Battlefield 2042 dit seizoen ook verrijkt met Throwing Knives.
 • Een nieuwe tank – Met de multimodale EMKV90-TOR Tank kunnen spelers aangeven hoe ze door de gevechtszone willen manoeuvreren. De EMKV90-TOR heeft twee modi: Mobility Mode, die de nadruk legt op snelheid, en Siege Mode, die de tank laat kruipen, maar het mogelijk maakt om enorme schade aan te richten. Bovendien beschikt deze tank over een speciaal systeem dat de bron van inkomende aanvallen binnen een bepaald bereik detecteert en deze weergeeft in de HUD.
 • Een propvolle Battle Pass – Spelers die op zoek zijn naar meer progressie in Battlefield 2042 krijgen het druk dit seizoen. Naast de Battle Pass worden er nieuwe Assignments toegevoegd aan de game. Hiermee kunnen spelers meer Vault Weapons ontgrendelen, waaronder de XM8 en A-91. Er komt nog veel meer aan in toekomstige Season 3-updates.
 • Klassen voor Specialists – Toekomstige Season 3-updates bevatten de langverwachte toevoeging van klassen voor Specialists en een reeks balansaanpassingen, evenals vernieuwingen aan de maps Manifest en Breakaway.
 • Gratis te spelen – Nieuwe spelers kunnen Season 3 en de rest van Battlefield 2042 vanaf december tijdelijk gratis uitproberen. Zowel op de pc via Steam, Xbox als PlayStation kunnen spelers de game en de vele seizoenen aan verbeteringen en content ervaren. De game is gratis toegankelijk op de volgende data:
  • Xbox: Download en speel gratis van 1 december 21:01 uur tot 5 december 08:59 uur.
  • Steam: Download en speel gratis van 1 december 19:00 uur tot 5 december 19:00 uur.
  • PlayStation: Download en speel gratis van 16 december 17:00 uur tot 23 december 17:00 uur.

Vanaf Season 3 wordt Battlefield 2024 ook toegevoegd aan EA Play, waardoor de game beschikbaar wordt voor EA Play-leden op PlayStation, Xbox en pc via Steam, de EA-app en Origin. Ook Xbox Game Pass Ultimate-leden hebben toegang via EA Play.

Lees het blogbericht hier voor meer informatie over Season 3: Escalation. Alle details over de gratis proefperiode van Battlefield 2042 zijn hier te vinden.

Voor meer informatie over de verschillende edities van Battlefield 2042, ‘Dubbele Versie’ voor aankopen van current-gen-edities, acties voor EA Play- en EA Play Pro-leden en alle andere details bezoek je de website van Battlefield 2042 of volg je de game op YouTubeTwitter of Instagram.