Battlefield 2042 Season 7: Turning Point is nu beschikbaar

Dinsdag 19 maart 2024 – Electronic Arts en DICE hebben vandaag Battlefield™ 2042 Season 7: Turning Point uitgebracht. Het seizoen bevat twee nieuwe maps, een nieuw voertuig, meerdere wapens, een nieuwe gadget en verschillende quality-of-life-verbeteringen. Om iedereen de kans te geven om mee te doen, is Battlefield 2042 van 21 tot 24 maart* gratis te spelen op alle platformen. Er is geen beter moment om de game opnieuw te ontdekken of er voor het eerst mee aan de slag te gaan.

Hieronder een overzicht van welke content spelers tijdens Season 7 kunnen verwachten:

 • Nieuwe maps
  • Haven – De gloednieuwe map van Season 7 verplaatst de strijd naar de Atacama-woestijn in Chili. De stedelijke setting van de map zorgt voor een ideale mix van infanterie- en voertuiggevechten. Haven is geïnspireerd op klassiekers uit de Battlefield-reeks, waaronder Arica Harbor (Bad Company 2), Strike At Karkand (Battlefield 2) en Amiens (Battlefield 1).
  • Stadium – Later in Season 7 verschijnt er een nieuwe map met intense. De map is speelbaar in de modi Breakthrough, Conquest, Rush, Team Deathmatch en Free For All. Het stadium is een van de meest gewilde toevoegingen van de community en maakte vroeger deel uit van de map ‘Hourglass’. Inmiddels is het stadium getransformeerd tot een op zichzelf staande map met een gemoderniseerde look & feel.
 • Nieuwe wapens
  • AK 5C – De Assault Rifle biedt een uitstekende balans tussen vuurkracht en precisie, waardoor het de perfecte partner is voor nabijheidsgevechten.
  • SCZ-3 – De dodelijke Submachine Gun is een verwoestend en venijnig wapen, vooral als deze is uitgerust met een trommelmagazijn. Hierdoor is de tijd tussen het herladen extra kort.
  • DFR Strife LMG – Een uniek wapen dat later in Season 7 debuteert en het beste van twee werelden biedt. De patronen van de DFR Strife bevinden zich in een band in plaats van een magazijn, terwijl het de mobiliteit van een Assault Rifle heeft.
 • Nieuwe gadget
  • Predator SRAW  Een klassieker uit de Battlefield-reeks keert terug. De draadgeleide raket van deze antivoertuig-raketwerper helpt spelers om zowel land- als luchtvoertuigen uit te schakelen.
 • Nieuw voertuig
  • XFAD-4 Draugr  Spelers kunnen het luchtruim in de gaten houden met de op afstand bestuurbare bommenwerper die later in Season 7 arriveert. De geavanceerde XFAD-4 Draugr is uitgerust met EMP-bommen en radargeleide raketten.

Spelers die beschikken over de Year 1 Pass en de voorgaande seizoenen niet hebben gespeeld, ontvangen een XP-boost evenals alle items van Season 5 en Season 6. Tevens is Battlefield 2042 van 21 tot 24 maart gratis te spelen op alle platformen. Spelers krijgen hiermee de kans om een deel van de nieuwe content van Season 7 uit te proberen.

Neem hier een kijkje voor meer informatie over Season 7: Turning Point. Voor meer informatie over de verschillende edities van Battlefield 2042, ‘Dubbele Versie’ voor aankopen van current-gen-edities, acties voor EA Play- en EA Play Pro-leden en alle andere details bezoek je de website van Battlefield 2042 of volg je de game op YouTubeX of Instagram.