Battlefield 2042 komende december voor iedereen gratis te spelen

Bekijk hier de nieuwste developmentvideo met meer informatie over de komende drie seizoenen

Donderdag 10 november 2022 
– Het Battlefield™ 2042-team laat in een developmentvideo weten dat de game gratis speelbaar is gedurende een reeks free access-periodes in december. Spelers op alle platformen kunnen daardoor alles wat de game te bieden heeft gratis ervaren. Het nieuws komt in aanloop naar nieuwe content, waaronder vernieuwde maps, meer Vault Weapons en een terugkeer naar klassen voor Specialists.

De volledige onthulling van Season 3 staat voor de deur met een nieuwe Specialist, een nieuwe map, een nieuwe Battle Pass, extra Portal-content, nieuwe hardware-technologie, evenementen en nog veel meer. Verder is het team al bezig met de voorproductie van nieuwe content die volgend jaar na Season 4 uitkomt… meer informatie daarover volgt binnenkort!

Gratis toegangsperiode
Spelers kunnen zich tijdens de gratis toegangsperioden aanmelden om het Battlefield 2042 Welcome Pack te verdienen. Deze bevat een verzameling nieuwe cosmetische items en directe toegang tot de Specialists van Season 1 en 2 (Lis en Crawford). Spelers kunnen daardoor in totaal uit 13 Specialists kiezen! Er zijn meer dan 15 maps beschikbaar, waaronder 4 vernieuwde maps die waren inbegrepen tijdens de lancering van Battlefield 2042. Daarnaast zijn er meer dan 100 wapens en gadgets en 40 krachtige voertuigen in zes unieke gamemodes.

Mensen die gratis spelen krijgen toegang tot alle standaard Battle Pass content tiers. Spelers kunnen een Premium Battle Pass kopen om toegang te krijgen tot nog meer tiers. Als spelers besluiten om Battlefield 2042 te kopen, worden hun in-game-aankopen en verdiende voortgang meegenomen.

Dit zijn de tijdschema’s voor elke gratis toegangsperiode:

  • Xbox: Download en speel gratis van 1 december 21:01 uur tot 5 december 08:59 uur.
  • Steam: Download en speel gratis van 1 december 19:00 uur tot 5 december 19:00 uur.
  • PlayStation: Download en speel gratis van 16 december 17:00 uur tot 23 december 17:00 uur.

Binnenkort verwachte Battlefield 2042-updates
De developmentideo van vandaag geeft een blik op wat er in de komende twee Battlefield 2042-seizoenen gaat komen, met als belangrijkste update de vernieuwde Specialists later in Season 3. Het team heeft hard gewerkt aan de herindeling van elke Specialist in een van de vier herkenbare klassen en de herdefiniëring van gear die ze kunnen gebruiken. Bekijk de laatste stappen van deze vernieuwing hier.

De developmentvideo gaat ook in op de overvloed aan nieuwe content voor de komende seizoenen, waaronder video-flyovers van de vernieuwde Manifest en Breakaway. Het team belicht ook een paar nieuwe Vault Weapons die in de maak zijn en die spelers kunnen verdienen tijdens Season 3.

Voor meer informatie over Battlefield 2042 bezoek je de website van Battlefield 2042 of volg je de game op YouTubeTwitter of Instagram.