ASUS vernieuwt topmodellen met AMD Ryzen-4000 en Comet Lake-H-processoren

De Zenbook Pro Duo is het eerste model dat een nieuwe chip mag verwelkomen in juli, daarna volgt de Zenbook 14 in augustus.

Dinsdag 12 mei 2020, Amsterdam – ASUS gaat zijn geprezen Zenbook Pro Duo en Zenbook uitrusten met razendsnelle AMD Ryzen 4000 en Comet Lake-H-processoren. De vernieuwing vindt in verschillende waves plaats, waarvan de eerste kan worden verwacht in week 29 van dit jaar. ASUS biedt de configuraties met nieuwe chips aan in combinatie met verschillende GPU’s, beschikbaar op diverse prijspunten.

Zenbook Pro Duo
In die week wordt de Zenbook Pro Duo uitgebracht in twee varianten met een nieuwe Comet Lake-H CPU: De laagst geprijsde variant wordt geleverd met een 10th Generation Intel® Core™ i7-processor (i7-9750H) en ook verschijnt er een nog krachtiger model met een 10th Generation Intel® Core™ i9-processor: de i9-9980HK. De eerste versie van de vooruitstrevende Pro Duo verscheen vorig jaar, maar nu zet ASUS een nieuwe stap door nog meer processorsnelheid toe te voegen. Het model wordt gekenmerkt door een secundair 4k-beeldscherm om multitasking eenvoudiger te maken, genaamd de ScreenPad Plus. Hiermee onderstreept ASUS zijn onophoudelijk streven naar innovatie en de beste kwaliteit.

Over de ScreenPad Plus
ScreenPad Plus biedt een enorme hoeveelheid creatieve mogelijkheden voor content creators. Dit secundaire scherm zorgt ervoor dat productiviteit wordt verhoogd, workflows worden verbeterd en multitasking wordt versimpeld. De ScreenPad Plus integreert naadloos met het primaire beeldscherm, en de ingebouwde ScreenXpert software bevat een uitgebreid aanbod aan bruikbare apps, tools en andere toepassingen dat de gebruiker in staat stelt om efficiënter te werken.

Zenbook 14 
De geliefde Zenbook 14 werd vorig jaar in mei vernieuwd en onder andere voorzien van de ScreenPad 2.0, de opvolger van de originele ScreenPad die speciaal door ASUS is ontwikkeld om taken efficiënter te kunnen uitvoeren. Nu krijgt het model nóg een extra boost aan de binnenkant: Een release inclusief de R5-4500U CPU van AMD staat gepland voor week 32. Deze chip biedt tot 153% meer processorsnelheid dan zijn voorganger, en bovendien zorgt hij voor maximaal twee keer zo veel energie-efficiëntie.

Over de ScreenPad 2.0
De ScreenPad 2.0 is een secundair scherm dat de traditionele laptop-ervaring een upgrade geeft. Met deze technologie kan de productiviteit van de gebruiker wordt verhoogd. Zijn intuïtieve interface doet denken aan die van een smartphone en stelt de gebruiker in staat om eenvoudig zijn taken te managen en multitasking te versimpelen, mede dankzij het extra grote display. Daarnaast wordt de Zenbook gekenmerkt door een vierzijdig NanoEdge display, met een screen-to-body ratio van tot wel 95%, hogere energie-efficiëntie dan zijn voorganger, en een 2,5 keer zo lange batterijduur in vergelijking met de vorige generatie. (indien de ScreenPad gebruikt wordt). De combinatie van performance en mobiliteit is een sleutelelement van de ZenBook-serie.

Beschikbaarheid en prijs
Meer informatie over de beschikbaarheid van beide laptops en de bijbehorende adviesprijzen is te vinden in de bijgevoegde tabel. Zowel Nederland als België wordt hier genoemd.