ASUS Republic of Gamers kondigt SCAR II en HERO II aan

Esports gaming-laptops ontworpen voor FPS- en MOBA-games met responsive beeldschermen met smalle bezel, multi-antenne WiFi, HyperCool Pro technologie en HyperStrike Pro toetsenborden.

BELANGRIJKE PUNTEN

  • Responsive IPS-level beeldscherm met smalle bezel en 3ms GTG-reactietijd.
  • HyperCool Pro technologie helpt bij de verkoeling van de high-performance CPU en GPU. Het HyperStrike toetsenbord biedt de hoogste controle tijdens gamen op hoog tempo.
  • ROG RangeBoost technologie gebruikt vier antennes en een uniek algoritme om dode hoeken te bedekken – waardoor het WiFi-signaal 30% breder bereik heeft dan een dubbele antenneconfiguratie.

 

Taipei, Taiwan, 4 juni – ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft vandaag de Strix SCAR II en HERO II aangekondigd, opvolgers van de succesvolle esports gaming-laptops speciaal gebouwd voor FPS- en MOBA-titels. Deze krachtige gamelaptops hebben een compleet nieuw, compact design en een aanpasbare lichtbalk met Aura Sync-verlichting op de voorkant. Beide laptops bevatten ‘s werelds eerste 144Hz display met smalle bezel, een ultrasnelle 3ms gray-to-gray (GTG) reactietijd, een HyperStrike Pro gaming toetsenbord voor verbeterde contole en HyperCool Pro technologie om de high-performance CPU en GPU te koelen. Het zijn ook de eerste laptops met een multi-antenne WiFi voor verbeterde connectiviteit.

Supersmalle bezel display met 144Hz vernieuwingssnelheid en 3ms GTG-tijd
Om gamers een zo goed mogelijk voordeel te geven bij fast-paced games, bevatten de Strix SCAR II en HERO II ’s werelds eerste 144Hz supersmalle bezel display met een ultrasnel 3ms GTG-reactietijd. Dit nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat de chassisafmetingen tot een minimum zijn gereduceerd – beide laptops zijn 2,33 cm smaller dan hun voorgangers, maar leveren daarbij niet in op schermgrootte. Met een totaalgewicht van 2,4 kg zijn de laptops ook lichter en meer geschikt voor het spelen van games onderweg. Een unieke rubberen omlijsting beschermt het beeldscherm wanneer de laptop is dichtgeklapt en benadrukt hoe slank de laptop is. Dankzij een 144Hz paneel en 3ms reactietijd zijn de laptops verzekerd van strakke en heldere visuals, waardoor gamers direct en precies kunnen reageren op wat er gebeurt in de game.

Gaming toetsenbord met HypStrike Pro technologie
Zowel de Strix SCAR II als de HERO II hebben een gaming toetsenbord met HyperStrike Pro technologie zodat je altijd in controle bent. Het toetsenbord heeft een desktop geïnspireerde layout, inclusief vier hotkeys, aanpasbare achtergrondverlichting (compatible met Aura Sync RGB) en ergonomisch ontworpen toetsen met 0,25 mm diepe curves in de toetsen. Exclusieve ROG Overstroke technologie stelt toetsen in staat eerder te activeren en heeft een langere overvleugelafstand voor snelle en accurate toetsaanslagen. Het toetsenbord heeft een speciaal gemarkeerde WASD (bij de SCAR II) of QWER (bij de HERO II) toetsengroep met transparante toetsenkap en N-key rollover technologie. Het toetsenbord is met 20 miljoen toetsaanslagen ook erg duurzaam.

ROG RangeBoost technologie betekent nul dode plekken
SCAR II en Hero II zijn ’s werelds eerste gaming-laptops met een multi-antenne WiFi-signaal voor een stabiele online game-ervaring. De gepatenteerde ROG RangeBoost technologie gebruikt een combinatie van vier antennes – aan de voor- en achterkant van de laptop – met een uniek algoritme dat continu scant en het beste paar antennes selecteert, om zo dode plekken te voorkomen. Het resulteert in 30% bredere connectiviteit dan een dubbele antenneconfiguratie. De laatste 802. 11ac Wave 2 WiFi levert een snelheid tot wel 1.7Gbps – twee keer meer dan 802. 11ac 2×2 en 12x meer dan 802.11b/g/n.

Afgestemd op gaming
De nieuwe Strix gaming-laptops worden aangedreven door de nieuwste 8e generatie Intel® Core ™ processor met maximaal 32 GB aan DDR4 2666MHz-geheugen en de keuze uit NVIDIA® GeForce® GTX 1060- of GTX 1070-graphics. De opslag bestaat uit maximaal 512GB m.2 NVMePCle® 3.0 x4 en 1TB Seagate® FireCuda™solid-state hybrid drive (SSHD). De 8e generatie Intel Core i7-8750H zes-core CPU is 23% krachtiger dan de processoren van de vorige generatie. Intel Speed ​​Shift- en Turbo Boost-technologieën pushen de processor naar snelheden tot 4 GHz (vierkern) en 3,9 GHz (zeskern). Intel Hyper-Threading maakt maximaal 12 threads mogelijk om elke taak snel en efficiënt af te handelen, inclusief gelijktijdig gamen, opnemen en live streamen. Daarnaast is er ook tot 32 GB aan DDR4 2666MHz dual-channel geheugen voor snellere verwerkingssnelheden en een lager stroomverbruik. De 512 GB M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 SSD biedt een potentiële bandbreedte tot 32 Gbps, zodat alles snel en soepel aanvoelt. Wanneer je 5400rpm FireCuda SSHD gebruikt als primaire opslag of als secundaire opslag om de SSD te ondersteunen, zijn de laadtijden van games nog altijd de helft minder dan de 1TB 7200rpm HDD’s – ook is hij een stuk stiller. De SSHD neemt kennis van de meest gebruikte bestanden en slaat deze op in het ingebouwde flashgeheugen voor snellere toegangssnelheden.

Extreme koeling met HyperCool Pro
Het koelsysteem van HyperCool Pro haalt met zijn prestaties het meeste uit de krachtige CPU en GPU van de laptop. Een verlengde koelplaat neemt warmte op en spreidt deze gelijkmatig uit om oververhitting te voorkomen en chipset-stroomcomponenten onder de 90 graden te houden. Twee krachtige 12 V-ventilatoren leveren een sterkere luchtstroom en verhoogde luchtdruk om de CPU en GPU te koelen en warme lucht uit het chassis te verdrijven. HyperCool Pro bevat ook het gepatenteerde Anti-Dust Cooling (ADC)-systeem, dat centrifugale kracht gebruikt om stofdeeltjes en vuil uit het chassis te verwijderen. Dit voorkomt opeenhoping van de koelvinnen in de koeling en zorgt voor een stabiele spelervaring. Er is ook minder geluid, omdat de ventilator niet overbelast is. De speciale koperen koelvinnen zijn slechts 0,1 mm dun – de helft van de dikte van gewone vinnen. Dit verhoogt het oppervlak om warmte te verdrijven met maximaal 10% en vermindert de luchtweerstand met 7%. Normale laptopdeksels kunnen de luchtstroom in het chassis blokkeren, wat in sommige gevallen oververhitting kan veroorzaken. De gepatenteerde trapezium gesneden deksel verbetert de thermische efficiëntie tot 27% ten opzichte van traditionele ontwerpen. De Overboost-app, toegankelijk door op FN + F5 te drukken of via de sneltoets ‘Gaming Center’, kan worden gebruikt om drie verschillende ventilatorinstellingen te selecteren. Fan Overboost biedt de snelste ventilatorsnelheid om de kracht van Strix SCAR II en HERO II tijdens intensief gamen volledig te benutten. Stille modus beperkt de ventilatorsnelheid en het stroomverbruik voor minder veeleisende taken. Een gebalanceerde modus levert stabiele ventilatorprestaties bij een gematigd geluidsniveau.

Heldere en luidere audio
Beide laptops leveren duidelijkere, luidere en nauwkeurigere audio via krachtige zijwaarts gerichte luidsprekers. Smart-versterkertechnologie monitort de audio-uitvoer en maakt real-time aanpassingen, met audio-uitvoer tot 200% luider dan voorheen en met een groter dynamisch bereik en bas. Sonic Studio III biedt in-game audio van hoge kwaliteit, surround sound voor hoofdtelefoons, evenals verbeterde streaming- en audio-opnames voor een perfecte stemopname met ruisonderdrukking.

 

De ROG Strix SCAR II is in de Benelux verkrijgbaar vanaf week 24 en heeft een adviesprijs vanaf €2099. De ROG Strix HERO II is verkrijgbaar vanaf week 27 en heeft een adviesprijs vanaf €1799.