ASUS kondigt nieuwe ProArt StudioBook laptops aan

ProArt StudioBook One met Quadro RTX 6000 is ’s wereld meest krachtige laptop op het gebied van graphics, ProArt StudioBook Pro X is de eerste Quadro laptop met de ASUS ScreenPad 2.0

Belangrijkste kenmerken

  • ’s Werelds meest krachtige laptop op het gebied van graphics: De ProArt StudioBook One bevat NVIDIA Quadro RTX 6000 graphics en een Intel Core i9 CPU om zeer zwaar werk te verrichten
  • Eerste Quadro laptop met secundair beeldscherm: Het vierzijdige NanoEdge beeldscherm en de ScreenPad 2.0 van de ProArt StudioBook Pro X combineren geweldige visuals met een efficiënte workflow
  • Een ProArt StudioBook voor iedereen: Een omvangrijke, diverse line-up zorgt ervoor dat iedereen een model kan vinden dat bij de behoeften en het budget van de gebruiker past.

BERLIJN, Duitsland, 4 september 2019 – ASUS heeft vandaag de nieuwe ProArt StudioBook laptopserie aangekondigd. Deze laptops zijn speciaal ontworpen voor grafische professionals, animatoren, architecten, programmeurs enzovoort. Het vlaggenschipmodel is de 15-inch ProArt StudioBook One (W590) – de allereerste creatieve laptop die wordt aangedreven door NVIDIA Quadro RTX 6000 graphics en een Intel Core i9 processor. Hij bevat een ultrascherp 4K UHD PANTONE Validated-beeldscherm met buitengewone kleurweergave en een nauwkeurigheid van Delta E<1, waardoor de StudioBook One uitermate geschikt is voor productdesign, 3D animatie en data science.

De 17-inch ProArt StudioBook Pro X (W730) is de allereerste Quadro laptop met een vierzijdig NanoEdge beeldscherm, Quadro RTX 5000 graphics en een negende generatie Intel Xeon óf i7 processoren. Daarnaast bevat dit model ook een innovatieve ASUS ScreenPad 2.0 om het werken met professionele applicaties eenvoudiger en sneller te maken.

De ProArt StudioBook-serie introduceert bovendien de H700, H500, W730 en W500 modellen, om ervoor te zorgen dat er een ProArt laptop op de markt verschijnt die voor iedere portemonnee en iedere behoefte geschikt is.

ProArt StudioBook One: ‘s werelds meest krachtige laptop op het gebied van graphics
Contentcreators hebben in toenemende mate behoefte aan mobiliteit, en tot nu toe was de meest krachtige hardware alleen de vinden in zware, dikke laptopsystemen. De ProArt StudioBook One, de meest krachtige laptop als het gaat om graphics, geeft deze contentcreators de vrijheid om zich los te maken van een desktop en hardware die nodig is om zeer zwaar werk te verrichten en overal mee naartoe te nemen.

‘’De ProArt StudioBook is het vlaggenschipmodel binnen onze RTX Studio laptop line-up, speciaal ontworpen voor veeleisende, creatieve en technische gebruikers. Hij wordt aangedreven door indrukwekkende Quadro RTX 6000 graphics’’, zei Bob Pette, Vice President Professional Visualization van NVIDIA. ‘Er wordt extreme kracht met draagbaarheid gecombineerd, speciaal voor degenen die werken met live, virtuele productie, real-time 8K videomontage, data-analyse, CAD design, simulatie en andere werkzaamheden die steunen op veel data en waarmee snel en efficient waanzinnige content wordt gecreëerd, waar de gebruiker zich ook bevindt.’

De Quadro RTX GPU geeft gebruikers meer CUDA, RT en Tensor cores, waardoor het real time bekijken van shading in omgevingen en lichteffecten mogelijk wordt gemaakt. Ook het renderen van animaties verloopt super soepel en razendsnel, en videobewerking in 8K is ook geen probleem. Zelfs niet als je onderweg bent.

Om deze waanzinnige graphics eer aan te doen beschikt de ProArt StudioBook One over een oogstrelend 4K UHD PANTONE Validated beeldscherm dat voldoet aan de strenge eisen van contentcreators, inclusief zeer accurate kleurweergave en ongekende details. Daarnaast heeft het scherm een refresh rate van 120Hz en glas dat van rand tot rand doorloopt. Dankzij het screen-to-body ratio van 84%, het 100% Adobe RGB kleurengamma én de Delta-E waarde van <1 wordt een buitengewone kijkervaring gecreëerd.

ASUS heeft tijdens de ontwikkeling van de ProArt StudioBook One nauw samengewerkt met NVIDIA. Dit topmodel draagt de naam One om voor extra onderscheid te zorgen ten opzichte van andere modellen in de ProArt line-up. Bovendien is het ‘ProArt’ logo te zien onder het beeldscherm.

De ProArt StudioBook One beschikt over een krachtig koelsysteem, inclusief een lichtgewicht warmtemodule die is ontworpen om ervoor te zorgen dat de laptop niet te warm wordt van binnen. Alle componenten die hitte genereren, waaronder de CPU GPU en warmtesystemen zijn bevestigd in de deksel van de laptop om comfortabel gebruik te garanderen, zelfs wanneer deze zich op de schoot van de gebruiker bevindt. Wanneer de laptop is geopend, opent de deksel zich automatisch met 4.57° om de koeling te verbeteren.

ProArt StudioBook Pro X: de eerste Quadro laptop met een secundair beeldscherm
Contentcreators en andere creatieve gebruikers hebben verschillende behoeften en dat erkent de ProArt StudioBook serie. Er zijn binnen deze diverse serie laptops verkrijgbaar die op hun eigen manier aan deze behoeften kunnen voldoen.

De ProArt StudioBook Pro X levert extreme performance af, dus gebruikers kunnen files, die bestaan uit meerdere lagen, bewerken en renderen met behulp van professionele NVIDIA Quadro RTX 5000 graphics, en de kracht van een 9th Generation Intel Xenon of Intel Core i7 hexa-core processoren die zijn ontworpen om te werken in complexe, veeleisende applicaties. ISV certificatie verzekert de gebruiker van geoptimaliseerde stabiliteit en performance. Daarnaast is de ProArt StudioBook Pro X ontworpen om op volle sterkte te opereren, zonder in te leveren op de snelheid van de CPU of GPU, waardoor je altijd op de StudioBook kunt rekenen.

Contentcreators hebben buitengewoon goede visuals nodig. De ProArt StudioBook Pro X is ontworpen om ongekend nauwkeurige kleurweergave af te leveren en bovendien is het de eerste Quadro laptop met een PANTONE Validated, vierzijdig NanoEdge beeldscherm met een indrukwekkend 97% DCI-P3 gamma, evenals een screen-to-body ratio van maar liefst 92%. Als klap op de vuurpijl wordt er gebruikgemaakt van een 16:10 aspect ratio voor extra indringende visuals.

Veelzijdige connectiviteit en de mogelijkheid om eenvoudig grote bestanden over te dragen worden gegarandeerd dankzij de toevoeging van Thunderbolt 3 poorten en Wi-Fi 6 (802. 11ax). RAID-0 configuratie van de CPU zorgt voor de snelst mogelijke opslagperformance, met snelheden die kunnen oplopen tot 6GB/s vergeleken met standaard 4 GB/s SSD’s.

De ProArt StudioBook Pro X is bovendien het eerste model in de serie dat de ScreenPad 2.0 bevat. Dit interactieve tweede scherm verbetert en vernieuwt de laptopervaring waar de gebruiker bekend mee is. Gebruikers krijgen een intuïtieve interface voorgeschoteld die sterk doet denken aan die van een smartphone. Hier kunnen zij eenvoudig taken uitvoeren en een workflow met multitasking in gang zetten.

De compacte vorm van deze 17-inch laptop is vergelijkbaar met die van vele 15-inch laptops, waardoor deze gemakkelijk is mee te nemen in bijvoorbeeld een koffer. Naast professionele graphics die de gebruiker overal mee naartoe kan nemen ziet de laptop er ook geweldig uit: zijn Star Grey afwerking met roségouden highlights creëren een stijlvolle look.

Een ProArt StudioBook voor iedereen
De ProArt StudioBook serie is ontworpen om professionele oplossingen te bieden voor vele verschilende behoeften en budgetten van creatieve mensen. Naast de vlaggenschip ProArt StudioBook One en ProArt StudioBook Pro X bevat deze serie ook de ProArt StudioBook Pro 17 (W700), de ProArt StudioBook Pro 15 (W500), de ProArt StudioBook 17 (H700) en de ProArt StudioBook 15 (H500). De ProArt StudioBook Pro 17 bevat Quadro RTX 3000 Max-Q graphics, terwijl de ProArt StudioBook Pro 15 wordt gekenmerkt door Quadro RTX 5000 Max-Q graphics. De ProArt StudioBook 17 en ProArt StudioBook 15 bevatten beide GeForce RTX 2060 graphics. De uitgebreide line-up en verschillende performance opties maken de ProArt StudioBook serie de perfecte keuze als het gaat om serieuze contentcreatie.

Beschikbaarheid
Op dit moment is bekend dat de ProArt StudioBook Pro X in het vierde kwartaal van 2019 verkrijgbaar zal zijn in Nederland en België. Hieronder is meer informatie te vinden over de specificaties en prijzen van deze StudioBook. Extra details zijn ook in de bijlagen te vinden.

Land Beeldscherm Processor Geheugen  Graphics ScreenPad™ 2.0 Prijs (€) Verkrijgbaar
NL/BE 17 Inch FHD Anti-Glare Intel® Xeon® E-2276M Processor 2.8 GHz (12M Cache, up to 4.7 GHz) DRAM DDR4 ECC 64GB NVIDIA® Quadro® RTX 5000 ScreenPad™ 2.0 € 5.999 Q4 2019
NL/BE 17 Inch FHD Anti-Glare Intel® Core™ i7-9750H Processor 2.6 GHz (12M Cache, up to 4.5 GHz) DRAM DDR4 32GB NVIDIA® Quadro® RTX 5000 ScreenPad™ 2.0 € 4.899 Q4 2019