ASUS en ASUS Republic of Gamers (ROG) producten bekroond met CES 2019 Innovation Awards

ASUS ZenBeam LED Portable Projector (S2) wint binnen de Computer Peripherals-categorie, de ROG Strix Gaming Monitor (XG438Q) grijpt de winst in de Gaming-categorie

Las Vegas, CES (14 januari 2019) – ASUS en ASUS Republic of Gamers (ROG) kondigen met trots aan dat twee additionele producten de titel ‘CES 2019® Innovation Awards Honoree’ mogen dragen. Onlangs werd al bekendgemaakt dat de ASUS CG32UQ 4K HDR Console Gaming Monitor en het ROG Maximus XI Formula-moederboard in de prijzen zijn gevallen binnen de Gaming Category. Nu zijn ook de ASUS ZenBeam LED Portable Projector (S2) en de ROG Strix Gaming Monitor (XG438Q), die beide zijn getoond op de CES in Las Vegas, beloond. Het winnen van deze awards onderstreept de toewijding van ASUS om ongelooflijke ervaringen voor consumenten af te leveren door te innoveren en design te perfectioneren.

De CES Innovation Awards is een jaarlijks programma dat buitengewoon, uitstekend design prijst binnen 28 productcategorieën. Een jurypanel dat onder andere bestaat uit designers, engineers en mensen die werkzaam zijn bij tech media bekijken de inzendingen en letten op design, functionaliteit, aantrekkingskracht tot klanten, engineering en de verhouding tussen het product en die van de concurrentie.

CES 2019 Innovation Award-winnaars

ASUS ZenBeam LED Portable Projector (S2)
De ASUS ZenBeam LED Portable Projector (S2) is de tweede generatie binnen de S-serie en ondersteunt een maximale lichtbronoutput van 500 lumens en 720p resolutie. Simpel in het gebruik, en krachtig tegelijkertijd. De ZenBeam LED Portable Projector (S2) is uitgerust met de kenmerken waar gebruikers het meest om geven: hoge mobiliteit, eenvoudig opzetten en een intuïtieve interface.

Volgens doelgroeponderzoek waren mobiliteit, licht gewicht en een klein formaat belangrijke factoren voor een draagbare projector. De ZenBeam LED Portable Project (S2) heeft een afmeting van 4.72 x 4.72 x 1.38 inch en weegt slechts 0.99 pond. De grote uitdaging voor het ASUS engineering team bij het maken van een compacte projector met de helderste lumens, was het behouden van ongekende prestaties door de unit effectief te koelen. Om te voorkomen dat de ZenBeam LED Portable Projector (S2) zichzelf afsluit door oververhitting wordt warme lucht aan de binnenkant zo snel mogelijk verdreven, terwijl stille koeling – zelfs wanneer de projector zwaar op de proef wordt gesteld – zorgt voor een betere gebruikerservaring. De ZenBeam LED Portable Projector (S2) staat de meest felle lumens toe terwijl de unit koel blijft, waardoor de beste performance wordt gewaarborgd.

De ZenBeam LED Portable Projector (S2) heeft een ingebouwde 6000mAh batterij die het 3.5 uur volhoudt en tevens kan dienen als draagbare energiebron. Dankzij DLP-technologie kan het apparaat levendige, 80-inch beelden projecteren binnen een afstand van twee meter. Daarnaast biedt de projector een uitgebreide set opties die de connectiviteit ten goede komen: verschillende inputbronnen, inclusief USB Type-C™ (USB-C™), HDMI of draadloze ‘mirroring’ connectiviteit. Sonicmaster-technologie verzekert de beste geluidskwaliteit voor de geprojecteerde content.

ROG Strix Gaming Monitor (XG438Q)
De ROG Strix XG438Q is een nieuwe, 43-inch gaming monitor die de basis legt voor een onweerstaanbare ervaring met native 4K resolutie en 120 Hz refresh rates. FreeSync 2 HDR technologie laat gamers hun monitor synchroniseren met hun GPU’s om zonder haperingen te gamen, terwijl geoptimaliseerde input lag een groot voordeel geeft aan competitieve gamers tijdens intense gevechten. FreeSync 2 HDR levert extra soepele gameplay onder de variabele refresh range door gebruik te maken van een functie genaamd Low Framerate Compensation (LFC). LFC is geweldig om te hebben, zeker bij een veeleisende resolutie als 4K. Een variabel refresh-bereik tussen 48 en 120 Hz betekent ook dat gamers het meest van de tijd kunnen doorbrengen met AMD’s FreeSync-technologie op hun favoriete Radeon RX grafische kaart.

ROG’s gepatenteerde GameFast Input-technologie stelt gamers in staat om met een verschil van on-screen milliseconden te reageren op hun tegenstanders. Daarnaast profiteert de ROG Strix XG438Q van FreeSync 2 HDR ondersteuning. Hierdoor gebeurt tone mapping direct tussen HDR-games en de monitor, waardoor een complete tone mapping stap en bijbehorende vertraging wordt overgeslagen. De XG348Q maakt ook gebruik van GamePlus-technologie, een exclusieve feature van ASUS die gamers laat genieten van in-game verbeteringen bovenop de actie.

De XG438Q beschikt over VESA’s DisplayHDR 600-specificatie met 10-bit image processing en piekt op 600 cd/ m². Ondanks deze sterkte zal de XG438Q de ogen niet aantasten, omdat iedere beeldmodus is geoptimaliseerd voor gebruik op de lange termijn. TÜV Rheinland heeft de ROG Strix XG438Q bekroond met Eye Comfort-certificatie, om lage blauw licht input te verzekeren en om te garanderen dat het beeld niet gaat flikkeren.

Tot slot beschikt de XG438Q over picture-in-picture mode, met een main screen en inset window, samen met een picture-to-picture mode die de monitor opdeelt in twee helften. Ook beschikt de monitor over drie HDMI 2.0 inputs en een DisplayPort interface. Bovendien zorgt een paar speakers van 10W voor geluid in hoge kwaliteit, ongeacht de apparaten die zijn aangesloten.

Om toegang de krijgen tot alle CES-gerelateerde (ASUS en ROG) persberichten en ondersteunend materiaal ga je naar: https://tinyurl.com/ASUS-2019-CES