Asmodee stimuleert thuisblijven én sociale interactie met gratis gezelschapsspellen

Dankzij speciale ‘Print & Play’ en ‘Connect & Play’-versies van geliefde titels van bord- en kaartspeldistributeur Asmodee kun je altijd de leukste spellen met vrienden of familie spelen vanuit huis. Van escape room simulator Unlock! tot het toepasselijke Pandemic: Hot Zone, waarin spelers samenwerken om de wereld te redden.

Donderdag 21 januari 2021 – Asmodee, distributeur van bordspellen en trading card games, maakt thuisblijven voor iedereen leuker: talloze gezelschapsspellen zijn vanaf nu gratis te spelen, zowel in de woonkamer als online met vrienden. In deze uitdagende tijd hebben families en vrienden entertainment meer dan ooit nodig. Daarom zijn de Print & Play en Connect & Play-concepten ontwikkeld, inclusief speciale gratis versies van publiekslievelingen, zoals Ticket to Ride, Dobble en Unlock!

“In deze moeilijke tijden van de wereldwijde COVID-19 crisis, vinden we het prettig om families een manier van spelen aan te bieden in een veilige en comfortabele thuissituatie”, aldus Stéphane Carville, CEO van Asmodee. “We hopen dat de gratis ‘Print & Play’ en ‘Connect & Play’ spellen een vorm van verlichting, avontuur en plezier bieden voor iedereen.”

Gratis spellen in een handomdraai via Print & Play
Dankzij Print & Play kan iedereen gratis van allerlei leuke spellen uit het aanbod van Asmodee genieten. Het enige wat je nodig hebt is een printer om jouw eigen versie van het spel uit te draaien. Voorbeelden van spellen die de Print & Play-makeover hebben gekregen en je kosteloos kunt printen zijn: het op escape rooms geïnspireerde Unlock!, Ticket to Ride – Blijf Thuis, Dobble, Dixit en Pandemic: Hot Zone, waarin spelers zelf de helden van de wereld kunnen worden door een pandemie te voorkomen. Kunnen zij de dreiging tegenhouden voordat het te laat is?

De speciale Print & Play-versies van de spellen zijn te downloaden via de website: https://print-and-play.asmodee.fun/nl/

Op een veilige manier samen zijn met Connect & Play 
Ook biedt Asmodee een manier aan om spellen samen met vrienden te spelen zonder dat daar ook maar iemand zijn huis voor hoeft te verlaten. Dankzij Connect & Play kan iedereen vanuit zijn luie stoel aansluiten bij aangepaste versies van de meest populaire familiespellen uit het assortiment van Asmodee.

Connect & Play kan gezien worden als een uitbreiding van het Print & Play-concept, waarbij vrienden en families zich door middel van videobellen (Zoom of Microsoft Teams) kunnen vermaken met de leukste spellen. Het collectieve plezier tijdens het spelen is voor iedereen zichtbaar, dus het gevoel van samenzijn wordt enorm versterkt. De titels die voor deze digitale manier van spelen zijn aangepast, zijn onder andere: Dixit, Just One, Dobble / Spot It, Sherlock Holmes en het theatrale Time’s Up.

Sluit je aan bij Connect & Play en kies hier uit een aantal geweldige spellen om met je vriendengroep of familie te spelen (website momenteel alleen beschikbaar in het Engels): https://connect-and-play.asmodee.fun/

De genoemde titels vormen slechts een greep uit de selectie van het volledige aanbod. Ook zijn er de komende weken updates te verwachten voor beide spelmethoden, dus houd de pagina’s waar hierboven naar is gelinkt in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen!