Asmodee raakt juiste snaar met succesvolle advertentiecampagne in de Wie is de Mol-app

Advertentiecampagne voor escape room spel Unlock! wist treffend doelgroep te bereiken van het immens populaire televisieprogramma Wie is de Mol

Vrijdag 30 oktober 2020 – Het televisieprogramma Wie is de Mol is niet meer weg te denken uit het Nederlandse televisielandschap en jaarlijks zijn miljoenen mensen getuige van het ontmaskeren van de mol. Ter ondersteuning van het programma kunnen fans zelf meespelen in de razendpopulaire Wie is de Mol-app (winnaar van een Digital Impact Award tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala van 2018). Asmodee, distributeur van bordspellen en trading card games, hanteerde een innovatieve advertentiestrategie en adverteerde in de app via Ster Reclame om de avontuurlijke puzzelaar aan te spreken. De campagne was uiterst succesvol met een viewability van 97% en een CTR ver boven de benchmark.

Over de Wie is de Mol-app
De Wie is de Mol-app geeft de kijker thuis de mogelijkheid om zijn of haar mol te ontmaskeren en daar punten mee te verdienen. Dit kan individueel of in teamverband, zo kan je een onderlinge competitie starten met vrienden en familie. De gebruiker van de app kruipt in de huid van een deelnemer in het echte programma en kan punten inzetten op andere kandidaten die hij verdenkt. Indien deze verdachte kandidaat doorgaat naar de volgende ronde, dan worden de punten verdubbeld. Valt diegene af? Dan is de gebruiker al zijn punten kwijt in de app. Strategie en tactiek zijn dus van groot belang om uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen.

De innovatieve strategie van Asmodee
Spellenuitgever Asmodee, bekend van onder andere Ticket to Ride en Dobble, heeft als onderdeel van zijn advertentiestrategie een advertentiecampagne in de Wie is de Mol-app ingezet. Deze advertentiecampagne blijkt direct een goede match te zijn met het publiek van het populaire televisiecampagne, want op verschillende vlakken zijn uitstekende resultaten behaald.

Inge Mulder, Marketing Manager bij Asmodee, vertelt: ‘We hebben niet alleen een flinke toename geconstateerd op het gebied van traffic en interesse, maar ook de verkoop van het spel Unlock! is aanzienlijk gestegen. Het is voor ons de perfecte app om in te adverteren met het spel Unlock! omdat het zo goed bij de doelgroep van Wie is de Mol past. Het is geweldig om te zien dat Unlock! liefhebbers van het programma heeft geïntrigeerd.’  

Over Unlock!
De advertentie, die een grote hoeveelheid aandacht in de app van Wie is de Mol naar zich toetrok, stond in het teken van Unlock!. Dit coöperatieve escape room spel laat spelers samenwerken om scènes te onderzoeken, raadsels op te lossen, objecten te combineren en uiteindelijk te kunnen ontsnappen.

Ga voor meer informatie over Unlock! naar: https://print-and-play.asmodee.fun/unlock/