Ascendant Studios bundelt krachten met EA Originals voor Immortals of Aveum™, een singleplayer first-person magische shooter

Bekijk hier de onthullingstrailer die tijdens The Game Awards in debuut ging

Vrijdag 9 december 2022 – Ascendant Studios, een onafhankelijk team van ervaren ontwikkelaars van wie het werk bekroond is met meerdere BAFTA- en Game of the Year-prijzen, heeft afgelopen nacht tijdens The Game Awards aangekondigd dat ze een samenwerking zijn aangegaan met het EA Originals-label van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA). Dit doen ze voor de release van Immortals of Aveum™, de debuuttitel van de studio.

Immortals of Aveum is een nieuwe, baanbrekende singleplayer first-person magische shooter met een bloederige, cinematische verhaalvertelling. De game speelt zich af in een origineel fantasie-universum dat doordrenkt is met magie, bol staat van conflicten en zich op de rand van de vergetelheid bevindt. De game wordt in 2023 uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

“Ik was de Creative Director van vier grote games op een rij: de originele Dead Space™ en drie Call of Duty-titels. Vervolgens kreeg ik de geweldige kans om mijn eigen studio te beginnen en een ongelooflijk team samen te stellen waar ik elke dag mee mag werken”, aldus Bret Robbins, CEO van bij Ascendant Studios. “Ascendant Studios heb ik opgericht om originele en epische games te maken, en hier staan we dan, vier jaar later, op het punt om onze eerste game af te maken. Wat begon als een krankzinnig, spannend idee is uitgegroeid tot een te gekke, spannende AAA-game. Ik heb EA als publishing partner gekozen vanwege het feit dat zij ervoor kunnen zorgen dat Immortals of Aveum een zo groot mogelijk publiek bereikt. Ik ben blij dat wij als studio mogen beschikken over de expertise en middelen van EA, en ik kan niet wachten totdat iedereen de game kan spelen!”

Studio-oprichter Bret Robbins regisseerde jarenlang de meest geliefde games uit de industrie en stelde in 2018 een gepassioneerd en ervaren team van storytellers samen om zijn concept voor een magische shooter tot leven te brengen. Het team van Ascendant, gevestigd in San Rafael te Californië, bestaat uit vooraanstaand talent uit de industrie. De talenten hebben de leiding gehad over bekroonde en zeer goed verkochte projecten, waaronder Dead Space™, Call of Duty™, Halo™, BioShock™ en nog veel meer. Samen werpen ze een frisse blik op de toekomst van de ontwikkeling van AAA-videogames met een groot budget en leggen ze de lat voor first-person shooters een stuk hoger.

“Het talent dat Bret onder één dak heeft verzameld, is ongelooflijk. Dit is precies het juiste team om een ambitieus project als dit tot leven te brengen”, aldus Jeff Gamon, General Manager bij EA Partners. “Elk teamlid heeft jaren aan ervaring met de ontwikkeling van grote cinematische actie-games en first-person shooter-games. Immortals of Aveum is het resultaat van de enorme collectieve ervaring versmolten met de gewaagde en creatieve visie van Ascendant. EA Partners is trots en enthousiast om met Ascendant samen te werken bij de release van deze epische, dynamische nieuwe IP. Het wordt ongetwijfeld een game die spelers nooit gaan vergeten.”

EA Originals is een plek waar onvertelde verhalen, ongehoorde stemmen en ongeziene werelden worden ontdekt. Er wordt samen met verschillende nieuwe studio’s aan innovatieve projecten gewerkt. Deze projecten moeten in 2023 verschijnen, waaronder Immortals of Aveum van Ascendant Studios en WILD HEARTS™ van KOEI TECMO. EA Originals werkt ook aan een onaangekondigd project met Silver Rain Games, een nieuwe studio van acteur Abubakar Salim.

Bezoek de officiële website voor meer informatie of volg Immortals of Aveum op TwitterYouTube en Instagram om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates.