Apex Legends Global Series maakt nieuwe datums online toernooien 5 en 6 bekend

Sinds de lancering in januari heeft de Apex Legends Global Series een sterke groei laten zien, en zet nu kracht bij met online toernooien

Maandag 20 april 2020 – Vandaag kondigden Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Respawn Entertainment aan dat de finale van Apex Legends Global Series online toernooien (OT) 5 en 6 naar een dag eerder verplaatst zijn. De toernooien worden nu respectievelijk op 2-3 en 30-31 mei gehouden, zodat ze beter aansluiten op de schema’s van de deelnemers en op die van de toeschouwers online.

De Apex Legends Global Series heeft een aanzienlijke groei van het aantal kijkers bij toernooien doorgemaakt, met een verdrievoudiging van het gemiddelde publiek per minuut (op Twitch en YouTube) van OT 3 ten opzicht van OT 2, in slechts 14 dagen tijd. Dit werd bereikt door de snelle reactie van EA en Respawn, door meerdere online toernooien op afstand te organiseren en hun uitzending te optimaliseren voor cloud-gebaseerde productie, waarbij spelers en kijkers verbonden worden door middel van het spectaculaire amusement van deze game.

“We proberen onze spelers en fans continu beter van dienst te zijn, en dat is nog nooit zo waar geweest als nu”, aldus John Nelson, Competitive Gaming Division Commissioner voor Apex Legends. “We wilden onze community de mogelijkheid geven om meer Apex Legends te blijven spelen en de wedstrijden zo snel mogelijk weer op gang te krijgen, terwijl de veiligheid van alle spelers, kijkers en medewerkers gewaarborgd blijft. De vroege respons was uitstekend, en we kijken ernaar uit om nog meer fans te vermaken met onze komende toernooien.”

Vastberaden om de Apex Legends Global Series voort te zetten terwijl iedereen veilig thuis is, heeft EA de mogelijkheid van cloud-gebaseerde uitzendproductie gecreëerd, die voor 100 procent op afstand wordt beheerd, om online concurrerende ervaringen van hoge kwaliteit te leveren. EA was het eerste bedrijf dat deze nieuwe cloud-gebaseerde technologie gebruikte voor een online uitzending voor het uitzenden van de finale van OT 2 op 23 maart. Deze succesvolle uitrol heeft geleid tot de toevoeging van nog eens drie online toernooien. OT 3 vond plaats op 4 en 6 april en leverde Apex Legends Global Series-punten op voor degenen die zich een weg naar boven wisten te vechten in het klassement, en $100.000 aan prijzen, een trend die zich eind mei zal voortzetten.

Er doen gemiddeld meer dan 600 teams mee aan de online toernooien. Tot de favorieten in OT 4 behoren naast de onlangs onttroonde vijfvoudig kampioenen TSM ook de topteams Complexity, Team Liquid, Rogue, Luminosity Gaming, Gambit Esports, Natus Vincere, Virtus.pro en North. Grootschalige Apex Legends online toernooien zijn slechts één van de vele manieren waarop EA een positieve invloed heeft op het leven van mensen door middel van haar initiatief Stay Home. Play Together.

De finale van het aanstaande OT 4 in Europa en Noord-Amerika wordt op 20 april gelivestreamd op de Apex Legends Twitch– en YouTube-kanalen. Grote teams met een omvangrijke schare volgers kunnen hun favorieten gedurende het hele toernooi zien strijden, terwijl andere influencers de feed kunnen gebruiken om hun eigen persoonlijke commentaar te geven gedurende de uitzending.

Om meer te weten te komen over de Apex Legends Global Series en online toernooien, kijk je hier.