Apex Legends, EA Originals, Star Wars: Squadrons, EA Sports en Skate staan centraal tijdens EA Play Live 2020

EA brengt meer games naar nieuwe platforms, waaronder Steam en Nintendo Switch, en levert meer games met ondersteuning voor cross-play

REDWOOD CITY, Calif. – 19 juni 2020 – Op EA Play Live 2020 verwende Electronic Arts Inc (NASDAQ: EA) spelers meer dan ooit met gloednieuwe aankondigingen van games, kennismakingen met gameplay, de komst van hun games naar meer platforms dan ooit tevoren, en een eerste blik op wat de toonaangevende studio’s van het bedrijf voorbereiden voor de volgende generatie consoles. Apex Legends™, dat sinds de verrassende lancering vorig jaar een ongekende hit is, zal nog meer spelers verwelkomen wanneer het dit najaar op Steam en Nintendo Switch™ lanceert met cross-play-ondersteuning. EA Play Live was ook de plek voor het wereldwijde gameplay-debuut van Star Wars™: Squadrons, de eerste Star Wars-starfightergame in 20 jaar, compleet met een singleplayer verhaal en 5v5 multiplayer ruimtegevechten.

De volledige lijst met aankondigingen, met links naar trailers en materialen, vind je hieronder:

Apex Legends | Bekijk de trailer:
Apex Legends Season 5 heeft het hoogste niveau van per-play engagement tot nu toe, de hoogste dagelijkse retentie van elk Apex-seizoen en het grootste aantal nieuwe spelers sinds Season 1. Die cijfers zullen naar verwachting deze herfst groeien, wanneer Apex Legends op Steam en Switch gelanceerd wordt met cross-play-ondersteuning.

Tijdens EA Play Live heeft het team van Respawn ook onthuld dat het Lost Treasures Collection Event op 23 juni van start gaat. Het evenement bevat een nieuwe modus, tijdelijke exclusives en een nieuwe Town Takeover – Crypto’s Map Room. De modus met alleen sluipschuttersgeweren en shotguns, Armed and Dangerous, keert terug met een paar aanpassingen, zoals Evo Armor en een geheel nieuw soort buit, Mobile Respawn Beacons.

De Sims™ 4
Met De Sims, gemaakt door Maxis, hebben spelers zich altijd kunnen uiten via de Sims die ze creëren, de verhalen die ze vertellen en de werelden die ze ontwerpen. Via Steam zijn De Sims 4 en alle packs nu voor nog meer spelers beschikbaar. De levenssimulator heeft in de afgelopen twee maanden meer dan 2,5 miljoen nieuwe spelers zien toetreden tot de gemeenschap, en heeft in het afgelopen kwartaal ook een piek gezien van bijna 10 miljoen spelers die het spel maandelijks spelen. Het team is heel dankbaar dat de game heeft gediend als een bron van zo veel plezier en vreugde voor zo veel spelers, die door hun vrienden en familie in de game te creëren, de grootste momenten van het leven virtueel vieren, zoals verjaardagen, afstudeerfeesten en zelfs bruiloften.

Meer games; Meer platforms
Dit jaar kunnen spelers meer EA verwachten op meer platforms dan ooit tevoren. Naast veelgeprezen titels als Star Wars Jedi: Fallen Order™ en Command & Conquer™ Remastered Collection komen er tientallen andere titels bij, zoals De Sims 4, Titanfall™ 2, A Way Out en Dead Space™ 3, die nu al verkrijgbaar zijn. Later deze zomer komt EA Access naar Steam, met geweldige games en ledenvoordelen – dat wordt het eerste abonnement dat het platform beschikbaar is.

In de komende 12 maanden zullen er ook zeven nieuwe games worden uitgebracht op Nintendo Switch. Burnout™ Paradise: Remastered is vanaf nu verkrijgbaar, gevolgd door Apex Legends en FIFA 21 in het najaar.

Cross-play-ondersteuning is beschikbaar voor Apex LegendsRocket Arena en Star Wars: Squadrons, naast het al ondersteunde Need for Speed™ Heat.

EA Originals | Download nieuwe assets
In het kader van de voortdurende toewijding aan het ondersteunen van gedurfde onafhankelijke gamestudio’s, worden er drie games uitgegeven onder het EA Originals-label: Rocket Arena van Final Strike Games, It Takes Two van Hazelight Studios en Lost in Random van Zoink.

Rocket Arena is een nieuw soort helden-arena-shooter, waarin spelers de kunst van het raketvliegen onder de knie moeten krijgen, met aanpasbare speelstijlen en snelle gevechten, die klassieke actie met alleen maar raketten opnieuw uitvindt. Spelers kunnen Rocket Arena spelen vanaf 14 juli 2020, wanneer de game wordt gelanceerd met cross-play op PlayStation 4, Xbox One en PC via Origin en Steam.

It Takes Two, dat in 2021 uitkomt, is een co-op actie-avonturenplatformer van Hazelight, ontwikkelaar van het veelgeprezen en bekroonde A Way Out. Lost in Random van Zoink is een gotisch, sprookjesachtig actie-avontuur met een zeer moderne boodschap, dat zich afspeelt in een doorgedraaide dystopie, waar onzekerheid en chaos gevreesd worden. Lost in Random wordt in 2021 uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en PC via Origin en Steam.

Star Wars™: Squadrons | Bekijk de gameplay:
Motive Studios en Lucasfilm bieden een eerste blik op de gameplay van Star Wars™: Squadrons, met een gloednieuwe video van zes minuten. Star Wars: Squadrons, dat eerder deze week onthuld werd, is een meeslepende game met first-person gevechten in ruimteschepen, en vindt natuurlijk plaats in het geliefde Star Wars-universum. De game bevat spannende 5-tegen-5 multiplayer ruimtegevechten, epische vlootgevechten en een origineel verhaal dat zich afspeelt tijdens de laatste dagen van het Galactische Rijk en de opkomst van de Nieuwe Republiek na de gebeurtenissen in Star Wars: Return of the Jedi™. Star Wars: Squadrons wordt gelanceerd op 2 oktober 2020 op PlayStation 4, Xbox One en PC via Origin™, Steam en de Epic Games Store, en kan gespeeld worden in Virtual Reality (VR) op PlayStation 4 en PC, met cross-play-ondersteuning.

EA SPORTS MADDEN NFL 21 | Bekijk de trailer:
Dit jaar gaat Madden NFL 21 er helemaal voor om spelers dichter bij de gridiron te brengen dan ooit tevoren, met frisse nieuwe functies en innovatieve verbeteringen aan de gameplay, om een unieke footballervaring te leveren op huidige en volgende generatie platforms. Madden NFL 21 is vanaf 28 augustus 2020 wereldwijd verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en PC via Origin en Steam.

Leden van EA Access en Origin Access kunnen de game al vanaf 21 augustus proberen; Origin Access Premier-leden hebben vanaf die dag ook volledige toegang tot de game op de PC. Alle Access*-leden blijven het hele seizoen door voordelen ontvangen in Madden NFL. Madden NFL komt deze winter ook naar Google Stadia en Madden NFL 21 Mobiel wordt op 6 augustus gelanceerd met een gloednieuwe app.

Via de EA SPORTS Dual Entitlement-aanbieding kunnen spelers Madden NFL 21 voor Xbox One upgraden naar Xbox Series X of Madden NFL 21 voor PlayStation 4 upgraden naar PlayStation 5, zonder bijkomende kosten, en zo kennismaken met nieuwe functies die in de vorige generatie niet beschikbaar zijn. Er zijn uitzonderingen van toepassing. Fysieke schijven kunnen momenteel niet worden gebruikt om te upgraden naar schijfloze consoles. Kijk op ea.com/nl-nl/nextlevel voor meer informatie.

EA SPORTS FIFA 21 | Bekijk de trailer:
Dit jaar kunnen fans van EA SPORTS FIFA profiteren van nieuwe innovaties die mogelijk gemaakt worden door PlayStation 5 en Xbox Series X. Breng je game naar de volgende generatie met razendsnelle laadtijden, deferred lighting en rendering, verbeterde animatietechnologie, nog meer realisme van speler zonder bal, en meer. FIFA 21 wordt op 9 oktober 2020 wereldwijd gelanceerd voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC via Steam en Origin – en komt deze winter naar Google Stadia. EA Access- en Origin Access Basic-leden kunnen de game vanaf 1 oktober proberen en Origin Access Premier-leden krijgen volledige toegang. Alle Access*-leden blijven het hele seizoen door voordelen ontvangen in FIFA. Fans kunnen FIFA 21 ook pre-orderen om vroege toegang en meer incentives te krijgen voor de game. Meer informatie over alle pre-orderaanbiedingen is hier beschikbaar.

EA SPORTS FIFA 21 biedt Dual Entitlement, wat inhoudt dat spelers zonder extra kosten hun exemplaar van PlayStation 4 naar PlayStation 5 of van Xbox One naar Xbox Series X kunnen upgraden. Er zijn uitzonderingen van toepassing. Fysieke schijven kunnen momenteel niet worden gebruikt om te upgraden naar schijfloze consoles. Kijk op ea.com/nl-nl/nextlevel voor meer informatie.

Volgende generatie
De toonaangevende studio’s van EA werken aan een aantal games die mogelijk gemaakt worden door de technologie van de PlayStation 5 en Xbox Series X en creëren zo nieuwe ervaringen en nieuwe verhalen. Met de games van Criterium, bekend om de ‘feel’ van hun games, worden spelers binnen enkele seconden meegesleept een race in. BioWare™ creëert werelden waarin spelers de held van hun eigen verhaal worden. DICE, dat als geen ander uitblinkt in beeld- en geluidskwaliteit, creëert epische gevechten op een ongekende schaal en getrouwheid. Motive Montreal werkt aan een zeer ambitieuze en innovatieve nieuwe game die de kracht en creativiteit in de handen van de speler legt, een ervaring die niet mogelijk is zonder de technologie van de volgende generatie.

Skate
Skate is terug! In reactie op bijna een decennium aan smeekbeden van ongelooflijk gepassioneerde fans, liet Chief Studios Officer Laura Miele nog een laatste verrassing achter voor de spelers. Cuz Parry en Deran Chung, respectievelijk Game Director en Creative Director, deelden dat, terwijl dit nog maar het begin is en er nog een lange weg te gaan is, het werk aan de volgende evolutie in de Skate-franchise is begonnen.

Download assets via press.ea.com