AGON by AOC pakt nummer 1 positie als ’s werelds toonaangevende gaming-monitor-merk

Amsterdam, 9 mei 2023 – AGON by AOC, het toonaangevende merk voor gaming-monitoren en IT-accessoires, kondigt met trots zijn positie aan als ’s werelds nummer 1 merk voor gaming-monitoren. Dit blijkt uit het IDC Quarterly Gaming Tracker-rapport voor Q4/2022. AGON by AOC is het op gaming gerichte submerk van displayspecialist AOC. Het merk is dankzij geavanceerde technologieën (zoals MiniLED en DisplayHDR 1400), uitzonderlijke prestaties (met vernieuwingsfrequenties tot 360 Hz) en niet-aflatende inzet zijn concurrenten voorbijgestreefd en heeft de toppositie op de wereldwijde gaming-monitor-markt ingenomen. In het afgelopen jaar lanceerde AGON by AOC zijn 5e generatie AGON-monitoren met vernieuwde ontwerpen en snelle, responsieve panelen. Ook introduceerde het gloednieuwe technologieën in zijn AGON PRO-line-up.

Anna Stefańczyk, AOC Global Marketing Lead, zegt: “We zijn enthousiast om ’s werelds beste gaming-monitor-merk te zijn. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de ongelooflijke steun van de gamingwereld en wereldwijde klanten die vertrouwen op onze expertise om uitzonderlijke producten met een grote waarde te leveren. Terwijl we blijven groeien, zijn we vastbesloten om innovatieve en state-of-the-art-producten op de markt te brengen, afgestemd op de voorkeuren van onze diverse gaming-community”.

AGON by AOC biedt een uitgebreide line-up van gaming-monitoren. Er zijn drie subcategorieën die een breed scala aan gamers aanspreken:

  • AOC GAMING – Deze monitoren zijn ontworpen voor zowel casual als hardcore gamers, en zijn geschikt voor spelers van alle niveaus. Van content creators en streamers tot degenen die genieten van exploratie en avontuur. De AOC GAMING-lijn benadrukt het belang van de game-ervaring zelf, met diverse opties die inspelen op de verschillende stemmingen en interesses van gamers. De AOC GAMING-categorie biedt een waardegerichte aanpak om high-performance-monitoren van hoge kwaliteit te leveren aan een massapubliek van beginnende en gevorderde gamers. In deze categorie zitten onder andere de bekende 24G2SPU/BK25G3ZM/BK of U28G2XU2/BK monitoren.

  • AGON – De AGON-line-up is afgestemd op mainstream en hardcore gamers, en bedient competitieve spelers die – net zoals hun favoriete streamer of esportsspelers – helden in de gaming-scene willen worden. AGON-monitoren blinken uit met een premium design en extra functies. Tevens bieden ze een naadloze en meeslepende game-ervaring voor multiplayer-esports-titels, waaronder shooter- en MOBA-games. De nieuwste 32-inch AG325QZN/EU (onderdeel van AGON’s 5e generatie monitoren) heeft een verversingssnelheid van 240 Hz en reactietijden van slechts 1ms GtG. Hierdoor kunnen competitieve gamers met snelle reflexen en snelle besluitvorming hun ware capaciteiten tonen.

  • AGON PRO – Deze zijn gemaakt voor high-end-gamers en high-level content creators, influencers en professionele esportsatleten. Denk bijvoorbeeld aan de gerenommeerde G2 Esports, RNG en Furio Esports teams gesponsord door AGON by AOC. Deze mensen worden gedreven door competitie, streven naar persoonlijke records en zijn op zoek naar superieure functies, uitzonderlijke prestaties en ongeëvenaarde kwaliteit. AGON PRO-monitoren bieden een onovertroffen ervaring voor populaire esports, shooter, MOBA en soortgelijke titels. Daarnaast biedt de line-up ook op maat ontworpen monitoren, zoals de League of Legends gelicentieerde AG275QXL. AGON PRO-modellen zijn voorzien van geavanceerde technologieën zoals MiniLED-achtergrondverlichting voor een piekhelderheid van 1000 nits en gelokaliseerde dimzones (AG274QZM). Ook zijn er modellen met hoge verversingsfrequenties tot 360 Hz en pro-tools zoals de NVIDIA Reflex Analyzer (AG254FG). Dankzij ingebouwde functies zoals een KVM-switch en USB-C-connectiviteit (AG324UX), verbeteren deze modellen de productiviteit voor content creators en profs. Meegeleverde add-ons zoals de Screen Shield (in geselecteerde modellen) of QuickSwitch-controller verbeteren de gaming-ervaring enorm, of het nu op het podium bij esportstoernooien is of in het comfort van de eigen woonkamer.

AGON by AOC dankt de gaming-community en klanten voor hun vertrouwen en voortdurende steun. Het merk belooft voortdurend te streven naar innovatie, zodat gamers zijn uitgerust met de beste hulpmiddelen om hun favoriete games te spelen.