Aanmeldingen voor Nederlands eerste esports-team voor kinderen met een handicap nu geopend

Paralympisch alpineskiër Niels de Langen en gaming-YouTuber Joost Bouhof zijn op zoek naar talent voor het Bio Vakantieoord Esports-team

Arnhem, 3 december 2021 – Het Bio Vakantieoord en bekende gaming-YouTuber Joost Bouhof openen vandaag de inschrijvingen voor het eerste Nederlandse esports-team voor kinderen met een handicap. Met het Bio Vakantieoord Esports-team willen ze gamen toegankelijker maken voor iedereen. Kinderen met een handicap kunnen zich vanaf vandaag, Wereld Gehandicapten Dag, inschrijven via de officiële website van het Bio Vakantieoord.

Gamen met een handicap
Gamen is razend populair onder jongeren, maar niet altijd even toegankelijk voor zij die een handicap hebben. Middels het esportsteam hoopt het Bio Vakantieoord deze kinderen te helpen om mee te draaien in de game-wereld. Daarvoor gaat het Bio Vakantieoord een aangepaste gameruimte inrichten en worden er game-trainingen georganiseerd om de kinderen te helpen met hun vaardigheden. Frans Wientjes, directeur van het Bio Vakantieoord: “Door de online wereld voor kinderen met een handicap te openen, kunnen we hun belevingswereld letterlijk vergroten. We hopen het leven van kinderen te verrijken met speelplezier en nieuwe succeservaringen. En wie weet ontstaan er onder de deelnemende kinderen wel nieuwe vriendschappen voor het leven!”

Speelmiddagen
Joost Bouhof, bekend van zijn populaire YouTube-kanaal JoostSpeeltSpellen, coacht de kinderen zodat zij nog beter leren spelen. Hij wordt gesteund door Alexander Nathan. Alexander is de oprichter van Permastunned Gaming, een internationaal esports-team voor mensen met een handicap. Paralympisch Alpineskiër Niels de Langen coacht de kinderen op het gebied van doorzettingsvermogen en topsportmentaliteit.

Aangepast gamen
Op 28 november ontvingen Joost Bouhof en Niels de Langen de vijftienjarige tweeling Milan en Ilya op het Bio Vakantieoord. Milan en Ilya speelden voor het eerst Rocket League met een zogenaamde adaptive controller. De adaptive controller van Microsoft en Logitech is een samengestelde hub voor apparaten die games toegankelijker maken en is met name bedoeld om te voldoen aan de behoeften van gamers met beperkte mobiliteit. Joost Bouhof is blij om te zien dat dit ze goed afging: “Beide jongens hadden het zo ongelooflijk naar hun zin! Het was geweldig om hun enthousiasme te zien. Toen ik ze vroeg of het nu makkelijker was dan met een normale controller kreeg ik een volmondig JA!”.

Aanmelden
Kinderen met een handicap kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via de officiële website van het Bio Vakantieoord. Joost Bouhof: “Het wordt voor de kids echt leuker en gemakkelijker om te spelen. Ik moedig iedereen daarom aan om zich aan te melden!”.