A Way Out is vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar

 Deze unieke EA Originals-titel biedt spelers een op maat gemaakt co-op avontuur met zeer gevarieerde gameplay

Bekijk voor het spelen van de game de de videoboodschap van Josef Fares

REDWOOD CITY, Californië – 23 maart 2018 – Vandaag heeft Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) in samenwerking met Hazelight Studios A Way Out uitgebracht: het cinematische verhaalgedreven co-op avontuur dat wereldwijd verkrijgbaar is voor Xbox One, PlayStation®4 en Origin for PC. In A Way Out, dat is ontwikkeld door het team achter de veelgeprezen indie-titel Brothers – A Tale of Two Sons, kruipen spelers in de huid van Leo en Vincent en moeten ze samenwerken tijdens hun geweldige ontsnapping uit de gevangenis en alles wat daarna komt.

A Way Out maakt deel uit van het EA Originals-programma, een platform voor opkomende onafhankelijke gamestudio’s en hun getalenteerde teams die spelers wereldwijd innovatieve en onvergetelijke spelervaringen willen bieden. Alle winst gaat daarbij naar de studio zelf. Als toonbeeld van de kernwaarden van EA Originals maakt Hazelight het makkelijker dan ooit om een co-op game te spelen: ze bieden een “Friends Pass”-programma waarmee spelers die het spel kopen voor het eerst in de geschiedenis een vriend kunnen uitnodigen die A Way Out volledig en zonder bijkomende kosten online kan ervaren.

“We hebben A Way Out bedacht als een dynamisch verhaal dat je het beste op de bank met een vriend en als co-op only kunt spelen. Ik wilde dat mensen met een vriend of vriendin konden spelen zonder dat je daarvoor gimmicks of geld nodig had. Daarom hebben we de gratis Friends Pass-aanbieding bedacht”, aldus Josef Fares, Writer en Director bij Hazelight. “De game is dusdanig in elkaar gezet dat spelers elkaar moeten leren vertrouwen door te praten en tijdens het spel samen beslissingen te nemen. Intense momenten en zinvollere punten in het spel bouwen de relatie tussen zowel de personages als de spelers op. Bovendien heeft A Way Out geen herhaalde spelactiviteiten, wat met recht voor een unieke ervaring zorgt: iets wat je nog nooit eerder hebt gespeeld.”

Het boeiende split-screenverhaal van A Way Out volgt de relatie tussen de vrijpostige en verwaande Leo en de kalme, nuchtere Vincent die alles altijd onder controle heeft; hun unieke persoonlijkheden veranderen de manier waarop spelers kunnen communiceren met hun omgeving buiten de gevangenismuren. Van riskante infiltratiemissies, intense vechtpartijen en vuurgevechten tot vis- en minigames in co-op: A Way Out is een emotionele cinematische ervaring boordevol intense momenten die worden afgewisseld met leuke, unieke gameplay.

A Way Out heeft een PEGI 18 leeftijdskeuring gekregen en is nu verkrijgbaar voor €29,99 voor Xbox One, PlayStation®4 en Origin for PC. Voor meer informatie over A Way Out bezoek je de website op https://www.ea.com/games/a-way-out. Ga naar https://www.ea.com/nl-nl/ea-originals voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van EA Originals.