ASUS zet eerste stappen op de Nederlandse smartphone-markt

Nieuwegein, 23 februari, 2017 ASUS lanceert zijn ZenFone line-up in de Nederlandse markt. Na onder meer Frankrijk, Italië en Duitsland, lanceert ASUS nu ook de ZenFone 3, de ZenFone 3 Max en de Zenfone Go in Nederland. De introductie werd aangekondigd door Eric Chen, Global Vice-President van ASUS, terwijl illusionist Victor Mids de presentatie een magisch randje gaf. 

Mooi én functioneel
Waar ASUS al een bekende speler is op het gebied van laptops, met een nummer één positie op de retailmarkt in 2016, richt het nu zijn pijlen op de smartphonemarkt. De aanpak is daarbij kenmerkend voor ASUS: design gecombineerd met functionaliteit.

Het vlaggenschip van de serie is de ZenFone 3. De ZenFone 3 is een en al design, dankzij een diamant geslepen metalen frame, met zowel aan de voor- en achterkant voorzien van krasbestendig glas. Het model is ultradun en het scherm beslaat bijna de gehele voorkant. Op de achterkant vinden we de kenmerkende gesponnen cirkels, die ASUS op al zijn Zen-producten toepast.

Ook functioneel overtuigt de ZenFone 3. De vingerafdrukscanner ontgrendelt de telefoon razendsnel en met 5 minuten opladen, kun je er weer 2 uur mee bellen. Het zit sowieso wel goed met de accuduur door de combinatie van een flinke accu en een snelle, maar energiezuinige processor.

Het scherm van de ZenFone 3 levert prachtige kleuren, zodat je foto’s mooi tot zijn recht komen. Mooie foto’s maken is ook geen enkel probleem met de snelle en accurate autofocus en de optische en digitale beeldstabilisatie. Met de 16MP-camera schiet je haarscherpe foto’s, maar maak je ook verbluffend mooie video’s in 4k-kwaliteit.

De ZenFone-lijn

Behalve de ZenFone 3 zullen ook de ZenFone Go en de ZenFone 3 Max per direct te koop zijn bij launchpartners Bol.com, Coolblue en Media Markt. De ZenFone Go biedt topprestaties voor de kleinere beurs. Met een ruime hoeveelheid werkgeheugen (2GB) en een flinke dosis opslaggeheugen van 16GB, installeer en draai je de nieuwste apps en maak je zonder problemen de nodige foto’s, zonder dat het geheugen meteen volloopt.

De ZenFone 3 Max valt op door zijn gigantische accu, waarmee zelfs andere smartphones opgeladen kunnen worden. De metalen behuizing, de vingerafdrukscanner, het grote werk- en opslaggeheugen en de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken, maken dit een zeer complete smartphone.

De ultieme ZenFone

ASUS kondigde ook de ZenFone AR aan, de ultieme high-end smartphone. Deze zal op een later tijdstip, in het tweede kwartaal, beschikbaar komen in Nederland. Daarmee zal Nederland tot één van de allereerste landen behoren waar deze krachtpatser beschikbaar zal zijn. De ZenFone AR combineert de nieuwste innovaties van ASUS, Google en Qualcomm, tot één technologisch wonder.

Zo worden de nieuwste Virtual Reality en Augmented Reality-apps ondersteund, dankzij de 23MP-camera, de ongekend snelle Snapdragon 821-processor, die toegang heeft tot maar liefst 8GB werkgeheugen. Op welke manier je de ZenFone AR ook gebruikt, je krijgt altijd een onovertroffen ervaring.