Ziggo eBattle F1 houdt virtuele Grand Prix van Nederland in Assen

De Ziggo eBattle F1 festivaltruck komt naar het TT Circuit in Assen tijdens de Gamma Racing Day

Assen, 14 augustus 2018 – Ziggo brengt de Formule 1 naar Assen op zaterdag 18 en op zondag 19 augustus. De Ziggo eBattle F1 truck is dan namelijk aanwezig tijdens de gratis toegankelijke Gamma Racing Day: een feestelijk weekend waarin autoliefhebbers samenkomen om te genieten van spectaculaire demonstraties, trainingen, races en nog veel meer! Bezoekers kunnen gedurende het hele weekend gratis plaatsnemen in een gloednieuwe Playseat en proberen om de snelste rondetijd neer te zetten. Iedereen die meedoet maakt kans op een speciale prijs, namelijk een Ziggo eBattle F1 bokaal en de drie snelste coureurs worden glorieus gehuldigd.

Plaatsnemen, racen, winnen!
Na de finish zal ik de top drie huldigen op het échte erepodium van het TT circuit in Assen”, vertelt Formule 1-journalist Joe van Burik. “En het goede nieuws is dat de coureurs die de tien snelste rondetijden klokken óók nog worden uitgenodigd om het in de Ziggo eBattle Bar in Hilversum tegen elkaar op te nemen.“ Hier veroveren de twee beste coureurs een plekje in #TeamDoornbos of #TeamCoronel. Zij maken daarna met z’n tweeën in het Formule 1 Café, live op Ziggo Sport, uit wie de winnaar wordt van de Ziggo eBattle F1 (Grand Prix van België).

#TeamDoornbos of #TeamCoronel
Net als vorig jaar spelen Robert Doornbos en Tom Coronel weer een rol bij de eBattle op Ziggo Sport. Dit jaar nemen ze de rol als coach aan om de twee finalisten optimaal te laten presteren. De finalisten mogen onderling kiezen bij welk team zij zich aansluiten. De uiteindelijke winnaar van de Ziggo eBattle F1 krijgt zelfs de kans om een plekje in de Ziggo eBattle Pro League af te dwingen, waarbij een hoofdprijs van 10.000 euro kan worden gewonnen.

De volledige touragenda van de Ziggo eBattle F1 trailer is terug te vinden op Ziggo.nl/ebattle.

Over de Gamma Racing Day
Beleef de GAMMA Racing Day geheel GRATIS vanaf één van maar liefst acht tribunes of nestel je op het grastalud rondom de beroemde TT-baan! De autoklassen en de Superkarts beginnen ieder jaar als eerste aan de trainingen op de vrijdag. Op zaterdagmorgen kwalificeren de motoren en na de demonstraties worden ’s middags de eerste races verreden. De zijspannen, de motoren en BOSS GP rijden alleen op zaterdag en zondag, waarbij de race om het wereldkampioenschap zijspannen op zondag plaats vindt. Op alle drie dagen is het programma van 08.00 uur ‘s ochtends tot 18.00 uur ‘s avonds gevuld. De Ziggo eBattle F1 is tijdens Gamma Racing Day te vinden in het ‘Welcome Centre’, waar partner GP Tours tevens een indrukwekkende collectie aan race-auto’s tentoonstelt.

Meer informatie is te vinden op www.gammaracingday.nl.