Vol gas voor lancering MotoGP™20

Baanbrekende gameplay, verbeterd realisme en slimmere AI: Dit is DE definitieve MotoGP™-ervaring.  Beyond, Together.

Milestone maakt met plezier bekend dat MotoGP™20 vanaf vandaag verkrijgbaar is voor PlayStation®4, Xbox One, Windows pc®/STEAM, Google Stadia en Nintendo Switch™*.

In MotoGP™20 kunnen spelers deelnemen aan het seizoen van 2020 en het opnemen tegen MotoGP™-kampioenen, of in de laarzen stappen van een jonge coureur en vanaf de Moto3™* opklimmen naar de top van het motorspektakel.

Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise wordt de game bijna twee maanden eerder uitgebracht dan zijn traditionele releasedatum, zodat spelers eerder dan ooit van het nieuwe seizoen kunnen genieten.

MotoGP™20 bouwt verder op de hooggeprezen editie van vorig jaar en biedt een reeks nieuwe features voor nog meer diepgang en realisme. Dit is de pure MotoGP™-ervaring, van de pit tot het circuit!

Diepere gameplay met de nieuwe managerial career
De nieuwe Career Mode plaatst spelers in de laarzen van een professionele coureur voor een meeslepende en progressieve game-ervaring die zich zowel op als buiten de baan afspeelt. Net als in de echte MotoGP™ is het niet genoeg om gewoon de snelste op het circuit te zijn, alleen met de beste beslissingen en een doordachte strategie kunnen spelers kampioen worden.

Net als in de werkelijkheid is de personal manager aan het hoofd van het team van groot belang als het aankomt op sponsorships en contracten. Spelers kunnen aanbiedingen ontvangen van zowel echte teams als van nieuwe teams die door de speler zelf zijn gemaakt, en moeten goed kijken naar de betrokkenheid en verwachtingen van deze teams voordat ze een beslissing nemen. Als spelers een nieuw team kiezen, kunnen ze het uiterlijk van hun coureur en motor zelf vormgeven met verschillende graphic editors voor het aanpassen van de helm, racenummer, rugpatch, stickers en motorkleuren. De vaardigheden van de personal manager komen bijvoorbeeld van pas als de speler hem de opdracht geeft een sterker team te vormen, of een beter salaris te bedingen.

Wat de snelheid op de baan betreft, is het technisch personeel dat de speler kiest van invloed op de prestaties van de motorfiets; de meest bekwame technici zullen betere en snellere motorfietsen maken, maar natuurlijk zijn die ook een stuk duurder dan de rest. Wat het juiste evenwicht is tussen budget en prestaties? Dat mogen spelers zelf uitvogelen! On-track tests tijdens het weekend leveren belangrijke gegevens op voor technische ontwikkelingen, maar het is afhankelijk van de synergie tussen de monteurs hoeveel van die kennis daadwerkelijk gebruikt kan worden om nieuwe onderdelen te maken. Elke monteur heeft weer andere vaardigheden op andere gebieden, dus is teamwerk essentieel.

Door deelname aan de winter- en mid-season-tests kunnen spelers hun motorfietsen ontwikkelen, waarbij ze kunnen kiezen voor maximaal drie verschillende pakketten met verschillende combinaties van engines en frames, om aldus de perfecte instellingen voor het seizoen te vinden. Zodra het seizoen begint, kunnen spelers ook de prestaties van verschillende onderdelen verbeteren, ontwikkelpunten verdienen en uitgeven, en R&D-personeel inzetten om het hoogste niveau te bereiken. Aerodynamica, elektronica, motorvermogen en brandstofverbruik zijn slechts enkele voorbeelden van de vele technische onderdelen die spelers kunnen managen om hun motorfietsen te verbeteren.

Een stap vooruit in simulatie
Het ontwikkelteam heeft alles op alles gezet om de gameplay veel strategischer en realistischer te maken, met gloednieuwe features die het realisme versterken, zoals brandstofmanagement, asymmetrische bandenslijtage en, voor het eerst in de geschiedenis van de franchise, aerodynamische schade die van impact is op uiterlijk en prestatie van de motorfiets. Omdat het ontwikkelteam altijd streeft naar extreem realisme, zijn de physics van de game compleet herzien om de gameplay meer technisch en skill-gebaseerd te maken.

Vele van de features die van de voorganger een groot succes maakten, keren dit jaar terug met tal van verbeteringen, gebaseerd op de kostbare feedback die Milestone ontving van zijn gepassioneerde community:

  • Een vernieuwde historische mode. Eén van de populairste game-modes van de community keert terug in gloednieuwe vorm, met volledige, willekeurig gegenereerde races die spelers moeten winnen om de meest iconische coureurs en motors te verzamelen.
  • Neurale AI gaat 2.0. Wat velen als een utopie beschouwden, werd werkelijkheid. Vorig jaar leverde A.N.N.A. (een afkorting van Artificial Neural Network Agent) een snellere, natuurlijkere en eerlijkere AI. Dit jaar hebben Milestone’s ontwikkelaars de mogelijkheden van A.N.N.A. nog eens verder uitgebreid, waardoor ze het verbruik van brandstof en banden strategisch kan managen, net als echte coureurs dat doen.
  • Nieuwe Editors. In MotoGP™20 kunnen spelers naast Stickers, Helmets, Racing Numbers en Lower-back patches ook de kleuren van de motorfietsen van hun Custom Team aanpassen, om geheel in eigen stijl op de baan te verschijnen.
  • De beste online-ervaring. Dankzij de dedicated servers voor de Multiplayer-mode wordt de online-ervaring leuker en betrouwbaarder. Daarnaast hebben we quality of life-verbeteringen doorgevoerd die de online-gameplay in alle modes verder verbeteren: Public Matches, Private Matches en Race Director Mode.

Na drie geslaagde edities, organiseren Dorna en Milestone ook dit jaar weer het MotoGP™ eSport Championship, waarin spelers van over de hele wereld om de World Champion-titel kunnen strijden. De vierde editie van het MotoGP™ eSport Championship krijgt een vernieuwde formule, ga voor meer informatie naar: https://esport.motogp.com

Milestone maakt voor het eerst ook bekend dat na de lancering gloednieuwe functies naar de game komen die de content van de Managerial Career-gameplay verder ondersteunen en uitbreiden; binnenkort worden meer details over deze post-launch-content onthuld!

MotoGP™20 verschijnt op 23 april voor PlayStation®4, Xbox One, Windows PC®/STEAM, Google Stadia en Nintendo Switch™.

* Sommige content wordt na de release toegevoegd vanwege het uitstel van het officiële MotoGP™ Championship vanwege COVID-19. Daarvoor geldt de volgende roadmap:

  • Begin mei: volledige update MotoGP™ voor het 2020-seizoen
  • Eind mei: volledige update Moto2™ en Moto3™ voor het 2020-seizoen; toevoeging Red Bull MotoGP™ Rookies Cup
  • Eind juni: toevoeging MotoE™-klasse