Vier NK’s en tal van prominenten op tweede editie VoetbalFestival

Onder meer Soufiane Touzani, Khalid Boulahrouz en Urby Emanuelson maken hun opwachting

Utrecht, 20 juni 2019 – Het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival in Jaarbeurs Utrecht belooft op zaterdag 6 juli wederom een waar spektakel te worden voor jeugdige voetbalfans. Zij ontmoeten bekende voetballers en voetbalsters uit de Eredivisie, baltovenaar Soufiane Touzani, wereldkampioenen in diverse voetbaldisciplines én gamers uit de edivisie. Daarnaast nemen zij deel aan een groot aantal voetbalactiviteiten dat mede door clubs als Ajax, Feyenoord en PSV wordt aangeboden. Ook maken zij kennis met amputatie- en dovenvoetbal en zijn zij getuige van onder meer het Open NK Panna Knock Out, het Open NK Groundmoves, de finales van het NK 4×4 Streetsoccer, de eerste loting van de TOTO KNVB Beker, het NK Voetbal Mascotte Battle en de finales van de E-Talents Cup. Dit alles op een oppervlak van liefst vijf voetbalvelden.

Kijken, beleven en spelen; heel veel spelen! Dát is wat duizenden kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar gaan doen op de tweede editie van het VoetbalFestival. Partijspellen, clinics, demonstraties, FIFA19, meet en greets, fungames, quizzen, interviews; er staat de jonge fanaten een hoop moois te wachten.

Hoofdpodium met Hélène Hendriks en Hans Kraay jr.
Een centraal punt op het festivalterrein is het hoofdpodium. Op dit door tribunes omringde podium vindt gedurende de dag een interactief programma plaats. FOX Sports-presentatoren Hélène Hendriks en Hans Kraay jr. ontvangen diverse prominenten voor een vraaggesprek met de aanwezige kinderen, bekende straatvoetballers verzorgen demonstraties en de grande finale van het NK Voetbal Mascotte Battle vindt plaats op het podium.

Veel activiteiten én prominenten
Op de tweede editie van het VoetbalFestival is een groot aantal voetbaldisciplines vertegenwoordigd met bekende gezichten:

  • Veldvoetbal heren: Eredivisieclubs zijn aanwezig met leuke activiteiten en activaties, diverse Eredivisie-spelers als Urby Emanuelson en Gyrano Kerk zijn van de partij én de loting van de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker vindt plaats.
  • Veldvoetbal dames: Ashleigh Weerden en Sisca Folkertsma, die met FC Twente landskampioen werden van de Eredivisie Vrouwen, zijn met de kampioensschaal aanwezig.
  • Esports: Een groot aantal edivisie-spelers gaat de uitdaging aan met de aanwezige kids en geeft hen tips en tricks, shoutcaster Frank Slotta is erbij en ook de finales van de KNVB E-Talents Cup vinden plaats op het festival.
  • Straatvoetbal: De finales van het NK 4×4 Straatvoetbal van de KNVB worden op het festival gespeeld, baltovenaar Soufiane Touzani komt en Los Barrenderos – het straatvoetbalteam van Touzani – vaardigt twee spelers af om lol te trappen met de kids.
  • Panna knock-out: Het Open NK Panna Knock Out en het Open NK Groundmoves vinden plaats op het VoetbalFestival, in aanwezigheid van meervoudig wereldkampioen groundmoves Nasser El Jackson, Nederlands kampioen freestyle football Tom Vegter, wereldkampioen panna Jeand Doest en jeugdwereldkampioen panna Mehdi Amri.
  • Beachsoccer: Kinderen kunnen deelnemen aan het Open NK Jeugd. Ook is het VoetbalFestival het podium van een officiële speelronde van de Eredivisie Beachsoccer. Onder meer regerend landskampioen BS Egmond, BSU Tigers/label 1401 (met oud-profvoetballer Olaf Lindenbergh) en BS Nieuwegein komen in actie.
  • Amputatievoetbal: De Johan Cruyff Foundation organiseert een demonstratiewedstrijd tussen twee teams bestaande uit voetballers die een (deel van) een ledenmaat missen. Oud-international Khalid Boulahrouz is als ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation aanwezig op het VoetbalFestival.
  • Dovenvoetbal: Kinderen kunnen het op een 4×4-veld opnemen tegen het Nederlands Dovenelftal en hen vragen stellen op het podium.

Het VoetbalFestival in Jaarbeurs Utrecht begint op zaterdag 6 juli om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Meer informatie over het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival en de kaartverkoop is te vinden op www.voetbalfestival.nl.