Vertigo 6 – Beste PR-bureau van Nederland

HOOGST GENOTEERDE PR BUREAU VAN NEDERLAND IN DE FONK150, 2023
Vertigo 6 pakt eerst plaats in de categorie Beste PR Bureau en Beste Midsize Bureau 2023; met een 9,65 gemiddeld en een 9,69 voor effectiviteit! 

Vertigo 6 is het best gewaardeerde PR-Bureau van Nederland en staat voor het zesde jaar op rij in de top 10 van de FONK150; de lijst met honderdvijftig beste bureaus van Nederland. In de ‘Top 150 beste bureaus van Nederland’ staat het bureau uit Arnhem, met een klantscore van 9,65 gemiddeld,  overall op de zesde plek. In de categorie creativiteit scoort Vertigo 6 zelfs een 9,63 en een 9,81 voor nauwkeurigheid. Met deze scores is Vertigo 6 het beste PR-bureau van Nederland en het hoogst genoteerde jongerenmarketingbureau van Nederland in de lijst.
 


FONK150 Beste bureaus 2023

Jaarlijks wordt de FONK150 samengesteld door marketingmagazine FONK. De lijst is gebaseerd op klanttevredenheidsonderzoeken die op grote schaal worden uitgevoerd onder de verschillende bureaus in Nederland. Kwaliteit staat hierbij centraal. De lijst, oftewel de FONK150 Beste bureaus 2023, wordt aan de hand van 29 jaar onderzoekservaring op het gebied van bureaureputaties en klanttevredenheid door de redactie samengesteld en aangevuld op basis van de volgende parameters: – Resultaat klanttevredenheidsonderzoek (7,0 of hoger), zichtbare durf te vernieuwen, klantenlijst die ertoe doet, zichtbaar gepassioneerd ondernemerschap en positieve zichtbaarheid in de media.

De sterke positie heeft Vertigo 6 te danken aan mooie projecten voor klanten als Electronic Arts, MGA Entertainment, Logitech, OnePlus, ASUS, MMD, Medion, New Balance, Run2Day, TREK, Disney, Studiekeuze123, Asmodee, Jagex, Timing, Bio Vakantieoord, Independent Films, Mindscape, InnoEnergy, RiotGames, Discovery+ en vele anderen.

De complete cijferlijst voor Vertigo 6 in de FONK 150

Onderzoeksbureau Multiscope voert jaarlijks het FONK klanttevredenheidsonderzoek uit. Bureaus worden daarbij door klanten beoordeeld op verschillende criteria, waaronder effectiviteit, creativiteit en betrokkenheid. Concrete aspecten als snelheid van werken, prijs-prestatie en pro-activiteit zijn onderwerp van onderzoek. De behaalde scores van Vertigo 6 zijn:

 • 9,69 omgaan met briefings
 • 9,69 snelheid
 • 9,81 nauwkeurigheid
 • 9,69 inzet & service
 • 9,63 sparringpartner
 • 9,63 creativiteit
 • 9,69 effectiviteit
 • 9,69 prijs-prestatie
 • 9,63 administratief
 • 9,56 pro-activiteit
 • 9,56 business accelerator
 • 9,50 relatiebeheer
 • 9,69 tevredenheid in het algemeen

  9,65 berekend gemiddelde

Posities in de lijst: een 6e overall, plek, nummer 1 PR bureaus, nr 1 middelgroot 1


We proberen het jaar in, jaar uit beter te doen

“Zes jaar op rij hoog in de top 10! Het behalen van de top is één ding, maar er blijven vergt voortdurende inspanning en aanpassingsvermogen. Nu we onderdeel zijn van Happy Horizon zijn we teruggegaan naar onze roots. We profileren Vertigo 6 niet meer als full service-bureau, maar kiezen weer een duidelijke focus. Dat werpt meteen z’n vruchten af als nummer 1 PR-bureau in de lijst! Onze aanpak omvat een duidelijke afbakening binnen Happy Horizon, waarbij Vertigo 6 fungeert als het label voor awareness via PR, influencermarketing, socialmediamanagement en ATL. Als aanvulling hierop hebben we afgelopen jaar Vortex succesvol gelanceerd; een bureau dat zich volledig richt op short video.

De keuze voor specialisatie in PR is een bewuste stap om beter te kunnen voldoen aan de behoeften van onze klanten en de markt. We proberen het jaar in, jaar uit beter te doen door het constant leveren van opvallende, effectieve PR-strategieën die blijven plakken en waar meetbare resultaten centraal staan.” – aldus Mike, oprichter van Vertigo 6.

Lees de volledige uitgave van de FONK150 2023 hier: https://fonkmagazine.nl/magazine/edition-376/