Vertigo 6 wint beste Cross Media Bureau van het Jaar 2021

In de Kromhout Hal in Amsterdam zijn gisterenavond, dinsdag 14 september, de winnaars van de Cross Media Awards 2021 bekendgemaakt. Vertigo 6 ging naar huis met de award voor beste Cross Media Bureau van het Jaar 2021.

In de categorie Beste Cross Media Bureau van het Jaar was Vertigo 6 genomineerd met Abovo Media, Elevator, Mindshare.Greenhouse, MPG, Wavemaker en ZIGT. Het was het tweede opeenvolgende jaar dat het bureau uit Arnhem kans maakte op deze prijs.

De groei van Vertigo 6 is fenomenaal
Juryvoorzitter  John Olivieira zei het volgende over het bureau uit Arnhem: “Vertigo 6 is een sympathieke challenger uit Arnhem. Begonnen met gaming en ontwikkeld tot allround bureau. De groei van Vertigo 6 is fenomenaal – dat trekt zelfs internationaal de aandacht. Dit bureau gaat van begin tot eind met de klant mee en doet daar alles voor. Vertigo 6 werkt met traditionele kanalen maar ook heel veel met non- traditionele media. Stoere lui. Wat een winnaar!

Beste Cross Media Event
Vertigo 6 kwam ook voor het vijfde jaar op rij in aanmerking voor een Cross Media Award, in de categorie beste event. Vanwege haar inzet voor de lancering van F1 2020 die het bureau verzorgde voor Koch Media Benelux en Codemasters. In 2018 en 2019 won Vertigo 6 de award voor beste cross media event voor de lancering van FIFA 18 en FIFA 19 (EA Sports). De Wellant Live campagne, ingezonden door SOCIAL.INC won dit jaar de award voor Beste Event.

Vol ongeloof
Oprichter en mede-eigenaar Mike Hendrixen reageerde vol ongeloof: “We konden het niet geloven toen onze naam werd omgeroepen als de winnaar in deze categorie. We vonden het al een enorme eer om genomineerd te zijn met bureaus als Abovo Media, Mindshare.Greenhouse, MPG, Wavemaker en ZIGT en hadden absoluut niet verwacht dat we het zouden winnen van deze grootmachten in medialand. Het voelt een beetje alsof Vitesse de Champions League wint. We zijn onbeschrijflijk trots en ik wil graag de jury, de organisatie, maar natuurlijk ook onze trouwe klanten, partners én het hele Vertigo 6 team bedanken“.

Crossmedia is een groot en relevant thema in de media, waar exploitanten, bureaus en adverteerders dagelijks mee te maken hebben.  De Cross Media Awards – voor het eerst uitgereikt in 2013 – is de enige vakprijs die crossmedia centraal stelt. De cases worden in interview-vorm opgebouwd en aan de jury voorgelegd.

Meer informatie en alle winnaars op: https://nederlandsmedianieuws.nl/media-nieuws/Winnaars-van-de-Cross-Media-Awards-2021/