Vanavond op televisie, de eerste aflevering van realityprogramma The Sims Spark’d

Mensen in Nederland en België kunnen maandag 20 juli de aflevering hier terugkijken

Vrijdag 17 juli 2020 – Vanavond om 23:00 uur ET / PT gaat The Sims Spark’d, het realityprogramma gebaseerd op Electronic Arts’ iconische computerspelfranchise De Sims, in première op de Amerikaanse zender TBS. The Sims Spark’d is gemaakt door EA en de eerste in zijn soort. Het realityprogramma brengt creativiteit, verhalen vertellen en de community samen, dit alles in een computerspel. In samenwerking met Turner Sports ’ELEAGUE en BuzzFeed Multiplayer zal de show voor de komende vier weken uitgezonden worden op televisie en online.

Sinds de release in 2000 heeft De Sims een nieuwe definitie gegeven aan wat het betekent om een ​​gamer te zijn, aangezien spelers personages kunnen creëeren en beheren in een virtuele wereld, waar ze zichzelf kunnen uiten op een manier die het meest authentiek en betekenisvol is voor hen. Met zanger en voormalig American Idol-finalist Rayvon Owen als host toont The Sims Spark ‘s creatieve verhalen op een leuke nieuwe manier, met 12 deelnemers die strijden om kans te maken op een geldprijs van $100.000. In de loop van vier weken gaan de populaire Simmers (die je gegarandeerd gaat herkennen!) getimede Skills and Elimination-uitdagingen aan waarin ze personages, werelden en verhalen moeten bouwen met unieke thema’s. Het doel is om indruk te maken op de jury, waaronder: YouTuber Kelsey Impicciche, singer-songwriter Tayla Parx en Maxis game-ontwikkelaar Dave Miotke.

De Sims is gemaakt om mensen in staat te stellen met het leven te spelen, en nu kunnen mensen kijken naar enkele van de de meeste inventieve geesten die hun verhalen delen op televisie, met als enige beperking hun eigen verbeelding. Daarnaast kunnen De Sims 4-spelers meedoen met het plezier door deel te nemen aan het in-game Spark’d Challenge Programma, waarin de beste Simmers een kans maken op deelname aan het tweede seizoen van The Sims Spark’d. De eerste in-game uitdaging, Destination Wedding, begint vandaag. Meer informatie over hoe je deel kan nemen, vind je hier.

Vanaf vanavond om 23:00 uur ET / PT kunnen kijkers afstemmen op de Amerikaanse zender TBS om de eerste aflevering van The Sims Spark’d te kijken. Zaterdag om 8:00 uur ET / PT wordt de herhaling uitgezonden. Mensen in de Benelux kunnen maandag om 8:00 uur ET / PT de volledige aflevering kijken op het kanaal van BuzzFeed Multiplayer.

Meer informatie over de show vind je op de officiële blog van De Sims: https://www.ea.com/games/the-sims/sparkd. Assets van The Sims Spark’d kun je hier downloaden.