Ultra-mobiele smart laserprojector PicoBit S vanaf nu verkrijgbaar in Benelux

Draagbare bioscoopervaring door ultraportable laserprojector met Android OS

Amsterdam, 9 oktober 2017 – De PicoBit S is vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux, en daarmee voor het eerst in Europa. De PicoBit S is een smart laserprojector op zakformaat met Android 5.1.1 OS en kan met haar vooraf geïnstalleerde apps als standalone apparaat worden gebruikt. Daarnaast biedt ook ondersteuning voor verbinding via Wi-Fi, bluetooth en HDMI, en is hij uitgerust met een micro SD card-slot. De Picobit S verandert elke woon- en slaapkamer in een bioscoop. Geen grote TV meer aan de muur, maar series en films kijken waar en wanneer je maar wilt. Zelfs op vakantie of in het park zorgt de Picobit S voor de ultieme kijkervaring.

Chillen en Netflixen

De PicoBit S is niet veel groter dan een mobiele telefoon en weegt minder dan 250 gram waardoor hij gemakkelijk in je broekzak past. Uitgerust met een lasermodule van Sony projecteert hij heldere, scherpe HD-beelden met een ontzettend breed kleurenpalet, en is daarmee heer en meester over andere pico-projectietechnologieën. Chillen en Netflixen met PicoBit kan ook overdag in lichte omgevingen.

Dankzij het Android besturingssysteem werkt de PicoBit S als standalone apparaat, maar hij is door een Micro HDMI-port en functionaliteiten voor Miracast en DLNA ook zeer gemakkelijk te verbinden met andere apparaten. De PicoBit S heeft ruimte voor een micro SD-kaart en laadt uiterst snel op met een USB Type-C-port. Het apparaat is gemakkelijk te bedienen door het touchpad dat de gehele bovenkant beslaat van de PicoBit S.

Nooit meer gedoe met beamers

De PicoBit S wordt in Nederland geïntroduceerd door Frans Hulshof, die o.a. werkte als Vice President bij Samsung Benelux en als Chief Operating Officer bij LG. “Lineair TV kijken is door de ontuitbare opkomst van streaming- en on demand diensten definitief niet meer van deze tijd! Daarom is een vaste TV in de woonkamer ook steeds minder relevant en vooral een sta-in-de-weg,” zegt Hulshof. “De consument is ‘always on’ en wil altijd en overal zijn favoriete films en series kunnen kijken. Net zoals we van vaste telefonie overgingen naar smartphones, zullen wij van de vaste TV overgaan naar mobile smart projectors. De PicoBit S staat voor vrijheid: bekijk content op respectabel formaat waar en wanneer jij dat wilt. De PicoBit S is bovendien plug-and-play, en door de combinatie van Android OS met verschillende connectiviteitsfunctionaliteiten kijk je net zo gemakkelijk Netflix als dat je met je vrienden thuis of on-the-road kunt gamen. Bovendien zou de PicoBit S standaard in de binnenzak van iedere zakenman moeten zitten: nooit meer gedoe met beamers en overal een onuitwisbare indruk.” 

De PicoBit S is vanaf nu verkrijgbaar bij o.a. CoolBlue, Bol.com, Wehkamp en mobilesmarttv.com en heeft een adviesprijs van 499 euro.

Bezoek de Mobile Smart TV website op www.picobit-s.nl voor meer informatie.