U-Night genomineerd voor Europese Digital Communication Award

Eindhoven, 8 september 2021 – De nominaties van de Digital Communication Awards zijn bekend. U-Night, een campagne van de politie om te verbinden met een jongere generatie, is een van de kanshebbers. De Digital Communication Awards worden jaarlijks toebedeeld aan de meest effectieve projecten, campagnes en innovaties op het gebied van onlinecommunicatie in Europa. U-Night staat op de shortlist in de categorie “Best Community Engagement”, samen met o.a. Heineken en Ubisoft.

De politie zette ‘verbinding met de digitale generatie’ centraal in de campagne die werd ontwikkeld door de politie en ESL Benelux. In een live talkshow, op het streaming platform Twitch, bood U-Night infotainment tijdens de Covid-lockdown. De talkshow ontving 30 influencers om te vertellen over relevante onderwerpen als drugsgebruik, sexting en cyberpesten. Tony Junior, Diederik Gommers, Ronald Vledder, Quinn & Aaron, Yes-R, Sara Dol, Caza en vele anderen namen deel aan de livestreams. Naast de livestreams werden er ook andere activiteiten georganiseerd tijdens de campagne, zoals dj-workshops, gaming toernooien en dans battles. Alle uitzendingen zijn terug te kijken via www.u-night.live.

Midden september vindt de finaleronde plaats waarin de genomineerde campagnes worden gepresenteerd aan een internationale vakjury. U-Night is opgezet door de politie en ESL Benelux en werd mede mogelijk gemaakt door de ministeries J&V en VWS. In samenwerking met Vertigo 6, dat de influencers verzorgde, Techonomy en Styles Company.