“The Talented One”-update voor Space Punks Early Access nu beschikbaar

De update introduceert in-game companions, gear customisation, een verbeterde talent tree en meer

Donderdag 19 augustus 2021, Cambridge, VK – De free-to-play, sciencefiction looter-shooter Space Punks van de toonaangevende Poolse gamestudio Flying Wild Hog is deze week voorzien van zijn eerste content-update “The Talented One” met verbeterde gameplay en diepere karakterprogressie.

Bekijk de nieuwe “What is Space Punks?”-video

Naast tientallen gameplay-tweaks, honderden bugfixes en een vernieuwing van de hubzone van de game – Devil’s Gambit – bevat de update een verbeterde talent tree voor diepere karakterprogressie. Met 126 talents om uit te kiezen, kunnen spelers zorgvuldig plannen welk type buitenbeentje ze willen spelen. Of het nu gaat om meer utilities verkrijgen of meer schade aanrichten, de talent tree is er om je te helpen de game op jouw manier te spelen.

De update introduceert ook de eerste fase van The Gear Upgrade System, waar spelers het materiaal dat ze plunderen en geld dat ze vinden kunnen gebruiken om hun favoriete wapens te upgraden. Op deze manier kunnen spelers hun favoriete uitrusting langer blijven gebruiken, meer schade aanrichten en grotere explosies veroorzaken. Ten slotte wordt de in-game Scaraby 8G Companion in gebruik genomen, wat betekent dat trotse eigenaren van een Splendor Pack meer tijd kunnen besteden aan het aanrichten van schade zonder het risico te lopen dat ze hun zuurverdiende buit verliezen.

“Het is een erg drukke maand geweest sinds de lancering van de Space Punks Early Access en we zijn verbluft door hoe goed het is ontvangen door onze groeiende community van ‘Pathfinders’. Sindsdien hebben we hard gewerkt om dingen over de hele linie te tweaken, repareren en verbeteren, en met de release van “The Talented One”-update kunnen we niet wachten om ze te laten zien waar we aan hebben gewerkt.”, zegt Michał Kuk, Game Director bij Flying Wild Hog. “De update is onze eerste stap om van Space Punks een echt levende game te maken, een game die voortdurend wordt verbeterd op basis van waardevolle feedback van de spelers. We kijken ernaar uit om dit proces voort te zetten terwijl onze community blijft groeien tijdens de Early Access tot en met de Open Beta en volledige release van Space Punks.”

Alle patch notes zijn hier te vinden: https://new.reddit.com/r/PlaySpacePunks/comments/p5zy1n/patch_notes_update_1_the_talented_one

Spelers kunnen vandaag nog toegang krijgen tot Space Punks Early Access via Founders Packs in de Epic Games Store. Deze zijn er in twee varianten:

  • Swag Pack: Het basispakket voor elke ruimtebandiet biedt gegarandeerde toegang tot de Early Access en ontgrendelt gelijk alle vier de hoofdpersonages. Het bevat ook een Season 1 Battle Pass en exclusieve achtergronden, vier emotes, een Epic Cape en Epic Dash-effect. Prijs: € 23,99
  • Splendor Pack: Het ultieme starterspakket voor de hardcore schurken onder ons bevat alles in het Swag Pack plus andere extra voordelen, waaronder een Scaraby 8G Companion, vier Epic Character Skins en een Epic Player Entrance. Prijs: € 39,99