The Nightmare of Ashihama nu beschikbaar voor Old School RuneScape, inclusief nieuwe trailer  

Vecht met 80 spelers tegelijkertijd tegen nieuwe baas met gloednieuwe combat mechanics

Donderdag 6 februari 2020, Cambridge, VK – De moerassen van Morytania in Old School RuneScape worden nog grimmiger met de lancering van The Nightmare of Ashihama, een monsterlijke nieuwe groepsbaas die vanaf vandaag beschikbaar is. De nieuwe baas kan worden aangevallen door maar liefst 80 spelers tegelijk en bevat gloednieuwe combat mechanics die spelers nog nooit eerder zagen. Bekijk de launchtrailer van de nieuwe content hier.

The Nightmare of Ashihama is Old School RuneScape’s eerste exclusieve groepsbaas en legt de focus op co-op. De nieuwe baas schuilt in de catacomben van het Sisterhood Sanctuary in Morytania en kan worden aangevallen door groepen van maximaal 80 spelers. De moeilijkheidsgraad schaalt zich naar de omvang van de groep en alleen de allerbeste spelers kunnen het gevecht individueel aan. Elke speler die deelneemt aan het gevecht zal zijn eigen beloning krijgen, waardoor niemand zich hoeft te haasten om de beste loot te claimen.

Rob Hendry, Executive Producer van Old School RuneScape, zei:
“The Nightmare of Ashihama is Old School RuneScape’s eerste echte groepsbaas die tot 80 spelers in staat stelt om samen de baas neer te halen. Door de introductie van gloednieuwe combat mechanics brengt deze nachtmerrie iets heel anders dan onze andere Player vs. Monster (PvM) content.”

“Zoals bij alle nieuwe contentintroducties in Old School wordt er niets uitgebracht tenzij we de steun hebben van de community. Eind vorig jaar hebben we de uitbreiding middels een spelerspoll gepeild. Met meer dan 45.000 stemmen en 90% van de stemmen vóór de uitbreiding, is de nieuwe content met vlag en wimpel aangenomen. Het is voor ons als ontwikkelteam enorm belangrijk om onze community mee te laten praten over de content van de game en we kunnen niet wachten om spelers samen te zien werken om The Nightmare of Ashihama vandaag aan te pakken.”

The Nightmare of Ashihama is de nieuwste toevoeging aan Morytania, waaronder de high-level Theatre of Blood-raid en de ontmoeting met Barrows. Morytania is daarmee de perfecte plek voor PvM-gameplay.

De nieuwe content komt net voor de zevende verjaardag van Old School RuneScape en volgt een jaar van belangrijke mijlpalen voor de game. In 2019 behaalde Old School zijn hoogste dagelijkse actieve spelersaantallen ooit, werd het meer dan 8 miljoen keer geïnstalleerd op mobiel en won het zowel de BAFTA voor ‘EE Mobile Game of the Year’ als de Develop Star Award voor ‘Best Mobile Game’.

Denk jij dat je deze nieuwe nachtmerrie kan verslaan? Log dan snel in op Old School RuneScape: https://www.runescape.com/oldschool.