Star Wars: The Old Republic™ viert lancering Legacy of the Sith-uitbreiding met cinematische trailer gemaakt door ILM

Maak kennis met het spannende Star Wars™-verhaal dat te wachten staat in het volgende hoofdstuk van de veelgeprezen MMORPG

Dinsdag 15 februari 2022 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en BioWare hebben vandaag de Legacy of the Sith-uitbreiding gelanceerd voor Star Wars™: The Old Republic™, de geliefde en populaire verhaalgedreven MMORPG waarin spelers van over de hele wereld hun eigen Star Wars™-verhaal kunnen beleven. Legacy of the Sith is de nieuwste grote uitbreiding en biedt een gloednieuwe storyline, de mogelijkheid om personages tot in detail te customizen en een reeks quality-of-life-upgrades die de game toegankelijker maakt voor nieuwe spelers. De basisgame viert in 2022 zijn tienjarig-jubileum door het hele jaar nieuwe content, evenementen, updates en nog veel meer te introduceren.

“BioWare produceert al meer dan tien jaar ongelooflijke verhalen, werelden en personages in Star Wars: The Old Republic”, aldus Douglas Reilly, Vice President bij Lucasfilm Games. “We vinden het geweldig om deze iconische Star Wars-ervaring met het team verder uit te breiden en te verbeteren.”

Ter ere van de lancering van Legacy of the Sith en tien jaar Star Wars-verhaalvertelling via de intense CG-trailers van de game hebben BioWare en Lucasfilm Games samen met Industrial Light & Magic (ILM) aan een nieuwe cinematische trailer gewerkt die het podium vormt voor de gebeurtenissen in de uitbreiding. De trailer introduceert een nieuwe Jedi Padawan, Sa’har Kateen, die haar verleden onder ogen moet zien om te voorkomen dat de losgeslagen Sith Lord Darth Malgus de volgende fase van zijn sinistere plan inzet.

“Het hart van Star Wars: The Old Republic wordt gevormd door de ongeëvenaarde RPG-verhaalvertelling van BioWare, waarin spelers hun Star Wars-verhaal op realistische wijze tot leven kunnen zien komen tijdens een episch tijdperk in het universum”, aldus Charles Boyd, Creative Director bij BioWare. “Samen met een ongelooflijke community en het team van Lucasfilm Games hebben we de laatste tien jaar geïnvesteerd in de groei en ontwikkeling van de game en het verhaal om mensen een unieke en volledig zelf in te vullen reis door het onmetelijke Star Wars-universum te laten maken. Met Legacy of the Sith hebben we het volgende hoofdstuk gelanceerd. We vinden het fantastisch om nieuwe en ervaren gamers en Star Wars-fans de beste ervaring tot nu toe te bieden, en er komt nog veel meer aan.”

Het verhaal van Legacy of the Sith borduurt voort op het dynamische plot van Star Wars: The Old Republic en de doorlopende oorlog tussen de Galactic Republic en Sith Empire. Spelers beleven avonturen op de aquatische planeet Manaan tijdens hun missie om achter de verraderlijke plannen te komen van Darth Malgus: de antagonist van de game wiens plannen de ondergang kunnen betekenen voor zowel de Jedi als Sith. Legacy of the Sith introduceert tevens een level cap van 80, de Combat Styles-feature waarmee spelers onafhankelijk een specifiek klasseverhaal kunnen kiezen om dat te combineren met skills van andere gerelateerde tech- of force-klassen, en nieuwe missies die je met meerdere mensen moet voltooien waaronder een zogeheten Flashpoint voor vier spelers in een Sith Fortress op de afgelegen planeet Elom.

Gedurende het hele jaar blijft BioWare het tienjarig-jubileum van Star Wars: The Old Republic vieren met nieuwe content en updates. Later dit jaar wordt de nieuwe Operation, R-4 Anomaly, uitgebracht waarin spelers de overblijfselen van een ruimteonderzoeksstation verkennen dat wordt bewoond door een groep verbannen Sith. Spelers kunnen ook uitkijken naar extra UI-updates, nieuwe Galactic Seasons, Player vs. Player (PvP)-vernieuwingen, nieuwe confrontaties, grafische verbeteringen en nog veel meer.

Voor meer informatie over Star Wars: The Old Republic – Legacy of the Sith bezoek je www.swtor.com en praat je mee op Twitter.