Space Brewery kondigt Space Monkey aan, een Rye Pale Ale samen gebrouwen met Two Chefs Brewing

Amsterdam/London – 1 februari 2017 Space Brewery heeft vandaag de naam bekendgemaakt van hun allereerste bier: Space Monkey. Dit bier, gebrouwen en bedacht samen met Two Chefs Brewing, is gebaseerd op een “waargebeurd” verhaal over het supergeheime Schotse ruimtevaartprogramma om Europa, de maan van Jupiter, te koloniseren.

Opbrengsten naar filmproject
Space Monkey is vanaf vandaag te bestellen via de eigen webshop van Space Brewery. Het is uniek in de wereld, omdat alle opbrengsten gebruikt worden om de film Space Beers: The Beginning mogelijk te maken. Met elk verkocht biertje wordt een deel van het filmproject gefinancierd. Bekijk nu alvast de geanimeerde proloog, Space Beers: The Prologue, om een voorproefje te krijgen van het filmproject.

Martijn Boomsma, mede-eigenaar van Space Brewery: “We zijn met Space Beers continu op zoek naar originele ideeën om mensen te betrekken bij onze droom om een succesvolle sciencefiction-film te maken. Ik ben altijd al fan geweest van Two Chefs Brewing. Hun enthousiasme voor lekker bier is aanstekelijk en ze zijn Nederland al flink aan het veroveren. Met het samen ontwikkelde bier gaan we voor de volgende logische stap: het universum!”

Space Monkey – een Rye Pale Ale
Space Monkey is een Rye Pale Ale geworden, een Pale Ale gemaakt met rogge en een alcoholpercentage van 4,9%. Sanne Slijper, medeoprichter van Two Chefs Brewing: ”Het was voor ons een uniek project om samen met een creatieve partij buiten de bierwereld een ‘out-of-space’ biertje te maken. De mensen van Space Brewery hebben bij de gehele ontwikkeling van Space Monkey meegedacht en ik denk dat we samen een buitenaards lekker eindresultaat hebben neergezet! We hebben gekozen voor een toegankelijk bier, maar met diepgang en een eigen karakter door het gebruik van rogge.” 

Verkrijgbaar vanaf begin maart

Space Monkey is vanaf vandaag al te reserveren in spacy sixpacks via de webshop van Space Brewery. Ook andere unieke Space Monkey merchandise zal daar binnenkort te koop zijn. Vanaf begin maart is het bier daadwerkelijk verkrijgbaar en te drinken op 50 locaties in Amsterdam en Londen.

Bezoek voor meer informatie spacebrewery.com, home of the Space Beers Universe.