Sluit aan bij elke meeting met Logitech Swytch

Eenvoudige en elegante oplossing biedt native support voor iedere vergaderruimte, onafhankelijk van geïnstalleerde videoconferencing-software op de laptop

NEWARK, Calif. & Lausanne, Zwitserland – 4 augustus 2020 – Vandaag heeft LogitechLogitech Swytch’ aangekondigd, de ultieme verbetering op het gebied van Logitechs vergaderruimte-oplossingen, waaronder Microsoft Teams Rooms en Zoom Rooms. Swytch stelt de gebruiker in staat om meetings bij te wonen vanaf zijn of haar laptop, onafhankelijk van de geïnstalleerde videoconferencing-systemen in de ruimte. Door gebruik te maken van een enkele USB(C) aansluiting op de laptop kan de gebruiker de beschikking krijgen over de conferenceoplossing (bijvoorbeeld MeetUp of Rally) en tegelijkertijd het beeld van de laptop op het presentatiescherm laten zien. Het bijwonen of hosten van een videovergadering, ongeacht het platform, is nu eenvoudiger dan ooit dankzij Logitech Swytch, mede door zijn extreem hoge mate van compatibiliteit.

“De meeste videocollaboratie-oplossingen zijn geweldig en zetten stappen in het vereenvoudigen van gebruik, maar het is vaak lastig om tot meetings toe te treden met elke gewenste videodienst,” zegt Scott Wharton, vice president en general manager van Logitech Video Collaboration. “Om video alomvattend te kunnen maken moet het bijwonen van video calls via verschillende platformen net zo eenvoudig worden als het plegen van een belletje. Met Swytch gaan we nog een stap verder en veranderen we iedere ruimte in een meetingruimte en creëren we een naadloze ervaring waar iedereen van kan genieten, onafhankelijk van de geïnstalleerde software.”

Swytch, een compacte verbinding die gebruikmaakt van slechts één kabel, maakt je laptop helemaal klaar om meetings te runnen met ieder videoconferencing platform, webinar of streaming software. Het gebruikmaken van videodiensten op een laptop verloopt naadloos met Logitech Swytch, je hoeft alleen maar de Swytch USB-connector in te pluggen in je laptop om razendsnel te kunnen genieten van de native support in hoge kwaliteit in de vergaderruimte (via de MeetUP of Rally) ongeacht wat je eigen standaard is. Wanneer de meeting is afgelopen ontkoppel je Swytch van de laptop om de ruimte in gereedheid achter te laten voor de volgende meeting.

Daarnaast biedt Logitech Swytch verschillende functies die de videoconference-ervaring verbeteren, waaronder:

  • ’Bring your own meeting’ (BYOM) naar welke ruimte dan ook: Gebruik Swytch in een ruimte met Microsoft Teams Rooms of Zoom Rooms om een laptop te verbinden met een beeldscherm, camera en audio-apparaten in die ruimte voor meetings die worden gehost via andere services. De gebruiker is hiervoor niet langer afhankelijk van dongels, splitters of HDMI-adaptors.
  • Een kabel, een verbinding: Swytch consolideert HDMI en USB in één kabel om het laptopscherm te presenteren op het beeldscherm in de ruimte met een resolutie van maximaal 4K-beeld en heldere audio.
  • Universele compatibiliteit: Logitech Swytch werkt met laptops die gebruikmaken van USB 3.0 (of hoger) met Type A of Type C. Ook is Swytch compatibel met een Windows 10-laptop, MacBook of Chromebook.
  • Opladen van de laptop: De batterij van de laptop raakt niet leeg tijdens een meeting. Swytch levert tot wel 60W aan kracht voor laptops die opgeladen kunnen worden via USB-C.
  • Device management: Compatibiliteit met het gratis beschikbare Logitech Sync maakt het eenvoudig voor IT-support om Swytch te managen en monitoren, samen met andere videocollaboratie-oplossingen, waaronder Logitech MeetUp, Rally en Tap.
  • Moeiteloze installatie: Swytch integreert op prachtige wijze met bestaande meeting rooms via onder andere een magnetische bevestiging. Hierdoor blijft het bureau georganiseerd, zonder dat er kabels of accessoires zichtbaar zijn. Aan alles is gedacht: van bevestiging tot alle benodigde kabels. Logitech biedt een complete, alles-in-een oplossing.

Prijs en beschikbaarheid 
Logitech Swytch is later deze maand wereldwijd verkrijgbaar. De prijs begint bij €999. Ga voor meer informatie naar logitech.com/Swytch of neem contact op met een lokaal verkooppunt.