Sixt zet in op elektrisch

Sixt speelt in op groeiende vraag naar milieuvriendelijke auto’s

Hoofddorp, 3 januari 2018 – Sixt zet in op elektrisch en verhoogt in 2018 het aantal elektrische auto’s naar 10% van haar vloot als gevolg van een groeiende vraag naar uitstootvrij vervoer. Bovendien investeert het autoverhuurbedrijf in laadinfrastructuur, door eigen laadpalen te laten plaatsen bij haar vestigingen en door laadpassen aan te bieden aan klanten.

Groeiende vraag

Sixt ziet een groeiende vraag naar elektrisch rijden vanuit de zakelijke markt, met name in de Randstad. Door elektrische huurauto’s aan te bieden, helpt Sixt haar klanten om hun milieudoelstellingen te bereiken en de leefbaarheid in hun stad te verbeteren. ‘Veel van onze (zakelijke) klanten streven ernaar om steeds milieubewuster te opereren en wij dragen daar graag aan bij door een elektrisch alternatief te bieden in elke beschikbare klasse,’ verklaart Karen van den Boom, Managing Director Benelux bij Sixt. ‘Bovendien is de bijtelling van slechts 4% voor zakelijke rijders erg interessant.’ Ook voor particulieren is het erg aantrekkelijk om een elektrische auto te huren. Het laadnetwerk in Nederland wordt namelijk steeds completer en de laadkosten zijn erg laag. Bovendien is de capaciteit van de accu’s de afgelopen jaren sterk verbeterd, waardoor de actieradius van elektrische auto’s steeds groter wordt.

Van e-Golf tot Tesla

In 2018 verhoogt Sixt het aantal elektrische auto’s naar 10% van haar vloot, maar wat Van den Boom betreft is dit slechts het begin: ‘Binnen 10 jaar zal de behoefte aan elektrische auto’s groter zijn dan aan auto’s met een verbrandingsmotor, dus het is belangrijk om nu al op die behoefte in te spelen.’ De meeste auto’s in de vloot van Sixt worden binnen 6 maanden vervangen, dus zodra autofabrikanten met nieuwe geschikte modellen komen, kunnen die snel worden geïntroduceerd. Nieuwe modellen in de vloot zijn bijvoorbeeld de e-Golf en de Tesla, ook wordt het aantal plug-in hybride auto’s, zoals de BMW 330e, de Golf GTE en de BMW i8 vergroot.

Bijdragen aan een compleet laadnetwerk

Sixt neemt graag haar verantwoordelijkheid in het verbeteren van de leefomgeving door actief te investeren in laadpalen. Zo zijn er nu al bij Sixt-vestigingen eigen laadpalen geplaatst, en daar komen er in 2018 nog meer bij. Ook heeft zij samen met Nuon eigen Sixt-laadpassen laten ontwikkelen om de klant nog beter te kunnen bedienen. ‘Wij willen op alle vlakken voldoen aan de behoeftes van onze klanten, en ze altijd voorzien van het type vervoer dat zij op welk moment dan ook nodig hebben,’ zegt Van den Boom. ‘Daarom willen we de meest vooruitstrevende mobiliteitsaanbieder zijn. We verhuren auto’s van 2 minuten tot 6 jaar, en van busjes tot volledig uitstootvrij.’