Ruime verdubbeling bezoekersaantal op tweede editie FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival

Bijna 8.000 dolenthousiaste voetbalfans bezoeken Jaarbeurs Utrecht

Utrecht, 6 juli 2019 – Onder luid gejuich werden ze vandaag onthaald op het hoofdpodium van het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival: baltovenaar Soufiane Touzani, voormalig Oranje-internationals Khalid Boulahrouz en Royston Drenthe, Eredivisie-spelers Kenneth Vermeer (Feyenoord), Aaron Meijers, Lex Immers, Nasser El Khayati (allen ADO Den Haag), Vurnon Anita (Leeds United) en de FC Twente-dames Sisca Folkertsma en Ashleigh Weerden. Duizenden dolenthousiaste kinderen schreeuwden hun kelen schor. De vele voetbalactiviteiten en voetbalprominenten bezorgden zaterdag in Jaarbeurs Utrecht bijna 8.000 bezoekers een brede lach op het gezicht.

“We kijken terug op een zeer geslaagde editie van het VoetbalFestival”, zegt brandmanager Judith Röling. “Die blije koppies, de rode konen, de uitgelaten stemming; daar doen we het voor. Je ziet de kinderen, en met hen de ouders, genieten. Van de voetbalactiviteiten, de demonstraties, de mogelijkheid om bekende voetballers te ontmoeten. Prachtig. Vorig jaar introduceerden we het festival en trok het event al een groot publiek; nu hebben we het bezoekersaantal ruim weten te verdubbelen. Daar zijn we trots op.”

Deelnemen en beleven
De aanwezige kinderen en volwassen aanhang maakten op het VoetbalFestival kennis met onder meer doven- en amputatievoetbal, pannavoetbal, freestyle, beachsoccer en straatvoetbal. Naast actief deelnemen aan diverse clinics en wedstrijden werden zij ook volop vermaakt met demonstraties. Wereldkampioenen Jeand Doest (panna) en Nasser El Jackson (groundmoves) showden hun skills en Vitesse-esporter Paskie Rokus daagde onder toeziend oog van honderden kids PlayStation-kampioen Dani Visser van De Graafschap uit voor een ebattle.

De immens populaire baltovenaar Soufiane Touzani zette de tent, als dit al niet het geval was, aan het einde van de middag volledig op z’n kop. Volgepakte tribunes tijdens zijn presentatie op het FOX Sports & Eredivisie Podium, luid gejuich bij zijn moves en trucs en een enorme aanloop bij zijn meet & greet. De loting van de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker, die werd verzorgd door Ajax-icoon Sjaak Swart, trok eveneens veel bekijks. Zo ook de quiz waar kinderen kennismaakten met de VAR, de videoscheidsrechter die de gemoederen wekelijks bezighoudt.

Op naar nummer drie
Net als vorig jaar, smaakt ook de tweede editie van het VoetbalFestival naar meer. De start van de voorbereidingen op editie nummer drie laat dan ook niet lang op zich wachten. Röling: “We hebben heel veel mooie dingen gezien vandaag, maar zien zeker ook ruimte om het evenement naar een nog hoger niveau te tillen en het nog aantrekkelijker te maken voor het grote publiek. We zijn ambitieus.”

De datum van de derde editie van het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival wordt in de komende maanden bepaald.