Riot Games kondigt nieuwe League of Legends-champion aan

Support-champion Renata Glasc is beschikbaar vanaf Patch 12.4

Dinsdag 1 februari 2022 – Riot Games laat weten dat er een nieuwe champion genaamd Renata Glasc wordt toegevoegd aan League of Legends. Eerder dit jaar werd er al gehint naar de nieuwe Support-champion. Renata Glasc is beschikbaar vanaf Patch 12.4.

Renata Glasc is de 159e champion in de megapopulaire MOBA van Riot Games. De ‘Barones van Zaun’ komt uit een familie van vindingrijke en altruïstische alchemisten en dankzij haar vooruitziende blik en zakelijk inzicht groeide ze op tot een belangrijk figuur in het district. Bezoek de officiële website voor meer informatie over Renata Glasc.

Passive – Leverage
Renata Glasc’s basisaanvallen markeren haar vijanden en doen bonusschade. Wanneer Renata’s bondgenoten daarna schade doen, consumeren zij de markering en brengen ze extra schade toe.

Q – Handshake
Renata Glasc schiet een raket die wanneer het een vijand raakt, aanwezig blijft. Ze kan deze ability vervolgens reactiveren om de vijand in een bepaalde richting te gooien. Getroffen vijanden lopen schade op en worden – indien het om champions gaat – gestunned.

W – Bailout
Ook kan Renata Glasc een geallieerde champion of haarzelf voorzien van extra Attack Speed en Movement Speed. Als de geallieerde champion een vijandelijke champion verslaat, dan wordt de buff gereset. Gaat de geallieerde champion dood terwijl Bailout nog steeds actief is, dan wordt zijn of haar health volledig teruggezet. Deze champion moet vervolgens binnen drie seconden een vijand verslaan. Zo niet, dan gaat de champion alsnog dood.

E – Loyalty Program
Renata Glasc schiet chemtech-raketten die niet alleen bondgenoten beschermen, maar in het voorbijgaan ook vijanden vertragen en schade toebrengen.

R – Hostile Takeover
Renata Glasc produceert een wolk met chemicaliën die ervoor zorgen dat vijanden in Beserk-modus gaan. Hiermee neemt hun Attack Speed toe, maar worden ze geforceerd om alles om zich heen aan te vallen. Vijanden in Beserk-modus vallen eerst hun eigen bondgenoten aan, dan neutrale eenheden, dan het team van Renata Glasc en tot slot Renata Glasc zelf.

Voor alle officiële assets van Renata Glasc klik hier.