Riot Games bevestigt seizoen 2 van Arcane en onthult meer informatie over toekomstige projecten

  • Arcane seizoen 2 aangekondigd
  • Eerste beelden van Project L en Hytale getoond; twee langverwachte projecten
  • Speelsteden League of Legends Worlds 2022 bekendgemaakt

Maandag 22 november 2021 – Riot Games heeft bevestigd dat seizoen 2 van Arcane (de eerste animatieserie van de uitgever op Netflix) in productie is. Daarnaast is er meer informatie bekendgemaakt over twee langverwachte projecten genaamd Project L en Hytale. Tot slot heeft Riot meer informatie vrijgegeven over de speelsteden van League of Legends Worlds 2022.

Arcane seizoen 2
Arcane is geïnspireerd op het onwijs populaire League of Legends en is geanimeerd door de Franse studio Fortiche. De studio werkte al eerder samen met Riot aan Get JinxedRiseWarriorsENEMY van Imagine Dragons en POP/STARS van K/DA. De serie illustreert op briljante wijze het daverende en bewogen begin van iconische champions als Jinx, Vi, Cailtyn, Jayce en Viktor. Het eerste seizoen was ruim zes jaar in ontwikkeling en werd door zowel fans als nieuwkomers geprezen. Het tweede seizoen van Arcane is officieel aangekondigd. Beelden van Arcane zijn te vinden via: http://tinyurl.com/ArcanePressAssets.

Project L
Project L werd aangekondigd in 2019 en is een vechtspel waarin champions van Runeterra in spectaculaire gevechten te zien zijn. Nu is bekendgemaakt dat Project L een assist-gebaseerde 2D vechtgame is waarin spelers een team van twee champions moeten bouwen en managen. Project L biedt spelers een spelruimte waar ze hun talent en creativiteit kunnen uiten. Fans van de game kunnen volgend jaar in de tweede helft van 2022 minstens twee updates verwachten. Via de officiële website is er meer informatie beschikbaar. Bekijk hier de eerste beelden van Project L.

Hytale
Hytale wordt ontwikkeld door Hypixel Studio en wordt een toevluchtsoord voor de meest creatieve geesten. De game is ontworpen door modders en stelt iedereen in staat om zijn creativiteit te uiten in een meeslepende fantasiewereld. Spelers kunnen hun avatar creëren en met hun vrienden op avontuur gaan in het hart van Orbis, een groot en uitdagend universum. Noxy, CEO van Hypixel Studio, vertelt in deze video meer over de nieuwe game.

League of Legends Worlds 2022
Dit weekend maakte Riot ook bekend in welke steden de verschillende fases van League of Legends Worlds 2022 plaatsvinden. De kwalificatieronde vindt plaats in Mexico City, gevolgd door de groepsfase en kwartfinales in New York. De halve finales vinden plaats in Toronto en de finale in San Francisco. Meer informatie over League of Legends Worlds 2022 vind je hier.

In november 2021 stond de finale van Worlds 2021 in het teken van titelverdediger en favoriet DWG KIA van de Zuid-Koreaanse Riot Games League (LCK) tegen EDward Gaming, het hoogstgeplaatste team van de Chinese Riot League (LPL). EDG nam uiteindelijk de Summoner’s Cup mee naar huis met een overweldigende winst in drie rondes. De Worlds van 2021 vestigden een nieuw bezoekersrecord. Officiële cijfers worden in december vrijgegeven.

2021 was een mooi jaar voor Riot. Niet alleen werd Arcane een daverend succes op Netflix, ook zagen twee titels van Riot Forge het daglicht (Ruined King: A League of Legends Story & Hextech Mayhem: A League of Legends Story). Daarnaast werden direct twee nieuwe titels van Riot Forge aangekondigd, namelijk Song of Nunu: A League of Legends Story & CONV/RGENCE: A League of Legends Story. Tot slot werden ook nooit vertoonde beelden van Project L en Hytale getoond, twee langverwachte projecten in ontwikkeling.