Respawn en Lucasfilm Games kondigen Star Wars Jedi: Survivor aan, het volgende epische hoofdstuk in de veelgeprezen serie

Cal Kestis keert in 2023 terug op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc 

Bekijk hier de onthullingstrailer voor Star Wars Jedi: Survivor

Vrijdag 27 mei 2022 – Tijdens de Star Wars Celebration in Anaheim, Californië hebben Respawn Entertainment, Electronic Arts en Lucasfilm Games Star Wars Jedi: Survivor™ aangekondigd, het volgende hoofdstuk in de geliefde Star Wars-serie over de reis van Jedi Cal Kestis. Star Wars Jedi: Survivor wordt ontwikkeld door het veteranenteam van Respawn, onder leiding van game director Stig Asmussen. De game borduurt voort op de iconische Star Wars-verhalen, werelden, personages en spannende gevechten die je voor het eerst kon ervaren in de debuuttitel van de serie: Star Wars Jedi: Fallen Order™. Star Wars Jedi: Survivor wordt gemaakt voor de huidige generatie consoles om fans te voorzien van een uitgebreidere Star Wars-ervaring met meer diepgang. De game wordt in 2023 wereldwijd uitgebracht.

“Zelfs voordat we Jedi: Fallen Order voltooid hadden, wist ons team al hoe we het avontuur voor Cal, BD-1 en de crew in een vervolg moesten voortzetten”, aldus Stig Asmussen, game director bij Respawn. “Voor Jedi: Survivor werken we nauw samen met Lucasfilm Games. We gebruiken geavanceerde technologie om dynamischere Jedi-gevechten en een meer cinematische verhaalvertelling te creëren over een volwassen Cal die overleeft tijdens duistere tijden. We kunnen niet wachten om later dit jaar meer details over de game met de wereld te delen.”

Star Wars Jedi: Survivor begint vijf jaar na de gebeurtenissen van Star Wars Jedi: Fallen Order. Cal moet de Empire, dat hem constant achtervolgt, een stap voorblijven terwijl hij het gewicht begint te voelen van het feit dat hij een van de laatst overgebleven Jedi in het sterrenstelsel is. Cal wordt vergezeld door zijn trouwe metgezel BD-1 en sluit zich tijdens zijn reis aan bij een reeks unieke en interessante personages. Star Wars Jedi: Survivor borduurt voort op de dynamische gevechten van de serie middels nieuwe en innovatieve manieren. Om te overleven moet Cal nieuwe vaardigheden leren en zijn band met de Force versterken.

“Miljoenen Star Wars-fans zijn geboeid door het verhaal van Cal Kestis. Om dit epische verhaal voort te zetten, werken we samen met ontwikkelaars van wereldklasse bij Respawn”, aldus Douglas Reilly, vice president van Lucasfilm Games. “We vinden het geweldig om Star Wars Jedi: Survivor, het volgende hoofdstuk van de reis van Cal Kestis, te onthullen aan spelers van over de hele wereld.”

Star Wars Jedi: Survivor is verkrijgbaar in 2023 en wordt ontwikkeld voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Volg de EA Star Wars-kanalen op TwitterFacebook en Instagram, of bezoek https://www.ea.com/nl-nl/games/starwars om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over Star Wars Jedi: Survivor.