RESPAWN BRENGT APEX LEGENDSUIT, EEN GRATIS* BATTLE ROYALE-ERVARING DIE NU BESCHIKBAAR IS OP PC, PS4 EN XBOX ONE

Bereid je voor op de volgende evolutie van Battle Royale

REDWOOD CITY, Calif. – 4 februari 2019 – Vandaag hebben Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Respawn Entertainment Apex Legends™ uitgebracht, een gratis* battle royale-schietspel dat nu beschikbaar is op Origin for PC, PlayStation®4 en Xbox One. Apex Legends, dat zich afspeelt in het Titanfall™-universum, schudt het battle royale-genre op met een cast van unieke personages, squad-based gameplay, innovatieve mechanismen en nog veel meer.

Apex Legends is een thematische battle royale-ervaring in een uniek Respawn-jasje. Spelers kiezen een van de acht Legends – elk met zijn eigen unieke vaardigheden en speelstijlen – en het laatste team dat overblijft, wint. Deelnemers kunnen kiezen uit unieke personages zoals Bloodhound, de spoorzoeker die recente vijandelijke activiteit op de map kan zien, of Lifeline, een hospik die teamleden kan beschermen en laten herrijzen uit de dood. Gebalanceerde squads en teamwork zijn cruciaal, omdat je Legends eenvoudig leert spelen, maar moeilijk leert doorgronden.

“Ons doel in elke match die je speelt is dat je begint met een plan, maar eindigt met een verhaal”, aldus Drew McCoy, Lead Producer van Apex Legends. “We bouwen een game die niet alleen een leuke en gedenkwaardige ervaring biedt tijdens de release, maar gedurende lange tijd door kan blijven groeien.”

Apex Legends bevat diverse toonaangevende innovaties in het genre, die al beginnen voordat spelers überhaupt aan de match begonnen zijn. Zodra de spelers klaar zijn, kiezen ze hun drop-punt met het Jumpmaster-systeem, zodat de squadleden volledige controle krijgen over de plek waarop ze worden gedropt. Is het slimmer om direct naar de meest waardevolle loot te gaan en een conflict met andere teams te riskeren, of reis je af naar een van de buitengebieden om een aanval te plannen terwijl andere squads elkaar een voor een uitschakelen?

Maar daarmee stoppen de innovaties niet: Apex Legends bevat ook Respawn Beacons, eenmalig te gebruiken locaties waarop verslagen teamleden tot leven kunnen worden gewekt, een contextueel Ping-communicatiesysteem waarmee spelers vijanden, wapens, locaties en nog veel meer kunnen aangeven met één druk op de knop, en een intelligent inventarissysteem dat uitrustingen automatisch aan de juiste wapens koppelt zodra spelers deze oprapen. Samen zorgt dit alles voor een battle royale-ervaring die zijn weerga niet kent, inclusief de hoogstaande kwaliteit en het enorme spelplezier dat kenmerkend is voor Respawn.

Het eerste seizoen van Apex Legends begint in maart en biedt spelers de kans om een Battle Pass te kopen en toegang te krijgen tot exclusieve cosmetische items die je via gameplay kunt verdienen. Apex Legends volgt een seizoensmodel, waarbij elk themaseizoen nieuwe content voor de game introduceert in de vorm van nieuwe wapens, nieuwe Legends, nieuwe skins en nog veel meer.