Republic of Gamers kondigt Windows Gaming Handheld aan: de ROG Ally

Technische details en launch event aangekondigd

Amsterdam, 25 april 2023 – In april onthulde Republic of Gamers de ROG Ally: een krachtige handheld die spelers al hun favoriete games laat spelen in topkwaliteit. Waar zij maar willen, wanneer zij maar willen. Vandaag deelt ROG meer informatie over de specificaties van deze krachtige Windows 11-handheld. Die kracht is afkomstig uit de AMD Ryzen™ Z1-processor, die ervoor zorgt dat de ROG Ally zowel AAA-games als Indie-games met gemak kan draaien. Het 120Hz Full HD-beeldscherm heeft een helderheid van 500 nits, zodat gamers altijd goed kunnen zien wat er op het scherm gebeurt – ongeacht of zij binnen of buiten gamen. Met zijn gewicht van slechts 608-gram is de Ally makkelijk overal mee naartoe te nemen en dankzij de ergonomische handgrepen is een langdurige speelsessie ook geen enkel probleem.

AMD: de steunpilaar van Ally’s performance
De ROG Ally maakt gebruik van een nieuwe APU die speciaal voor dit apparaat is ontwikkeld: een AMD Ryzen Z1-series processor met RDNA™ 3-graphics. Dankzij deze processor kunnen spelers veeleisende AAA-games, lichtere indie-titels en alles daartussenin met gemak afspelen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de ROG’s Zero Gravity. Dit thermische systeem maakt onder andere gebruik van twee ventilatoren met extreem dunne vinnen, waardoor de Ally nooit te heet wordt.

Als een zonnetje, in het zonnetje
Het beeldscherm van de ROG Ally is een 120Hz full HD (1080p)-paneel met ondersteuning voor Adaptive Sync. Dankzij Adaptive Sync blijven beelden altijd scherp, ook tijdens games die in hoog tempo worden gespeeld, zonder tearing of stotterende beelden door FPS-drops. Ook heeft het beeldscherm een maximale helderheid van 500 nits, waardoor spelers – bijvoorbeeld in de tuin of op het balkon – verder kunnen gaan met hun favoriete games. Tegelijkertijd is het beeldscherm een touchscreen, zodat spelers in een mum van tijd hun instellingen kunnen aanpassen of een nieuwe game kunnen installeren vanuit de Windows-desktop.

Alles op één plek dankzij Windows 11
De ROG Ally draait op Windows 11 en dat betekent dat alle gamebibliotheken en streamingservices toegankelijk zijn die hierdoor worden ondersteund. Zo hebben spelers toegang tot een eindeloze hoeveelheid (nieuwe) games op één plek. Het navigeren door Windows 11 kan op de ROG Ally op twee manieren: door middel van het touchscreen of met behulp van de joysticks. Om na aanschaf direct een vliegende start te maken bundelt ROG maar liefst 90 dagen Game Pass Ultimate gratis. Spelers kunnen dus onmiddellijk aan de slag met honderden AAA- en indie-titels.

Armoury Crate, aangepast voor de ROG Ally
Ook gaat de lancering van de ROG Ally gepaard met een speciale editie van Armoury Crate: software die spelers kunnen gebruiken om (game)instellingen volledig naar hun hand te zetten. Deze software is aangepast naar de functionaliteiten van de ROG Ally en beschikt nu over een toggle om performance modes in te schakelen, een game launcher, in-game monitoring software, Aura Sync-ondersteuning en meer.

Ergonomisch ontwerp, gewicht van slechts 600 gram
Gewicht en ergonomie zijn essentieel in het ontwerp van de handheld. De ontwikkeling van de ROG Ally heeft dan ook net zo lang geduurd tot het engineering-team tevreden was over zowel de vorm als het gewicht van de ROG Ally. Het resultaat is een machine geworden die boordevol power zit, slechts 608 gram weegt en prettig in de hand ligt. Dit is mede te danken aan Ally’s ergonomische handgrepen. Deze zijn aan de achterzijde ontworpen met een driehoekige textuur om de speler controle te geven vanuit meerdere posities. Tot slot is ervoor gezorgd dat de handpalmen niet van de handheld afglijden door lijnen in het ontwerp aan te brengen – geheel in ROG-stijl.

Het ROG Ally launch event is in aantocht
Het officiële (virtuele) ROG Ally launch event vindt plaats op 11 mei 2023. Hier worden de volledige specificaties en adviesprijzen bekendgemaakt. De keynote gaat van start om 16:00 uur CET en wordt opgevolgd door een paneldiscussie met Shawn Yen, Product Management Director of Gaming Business Unit bij ASUS, Roanne Sones, CVP van Microsoft Gaming Devices Ecosystem en Frank Azor, Chief Architect of Gaming Solutions en Gaming Marketing van AMD. Zij gaan in gesprek over het designverhaal van de ROG Ally en de impact die de ROG Ally gaat hebben op het gaminglandschap.