RACING-FANS OPGELET: MATTEL EN MILESTONE LANCEREN HOT WHEELS UNLEASHED™

Nieuwe, spectaculaire arcade-stijl race-ervaring met de iconische Hot Wheels™-auto’s en adembenemende tracks nu verkrijgbaar

Mattel, Inc. (NASDAQ: MAT) en Milestone, een toonaangevende racegame-ontwikkelaar, lanceerden vandaag Hot Wheels Unleashed™. Deze spectaculaire, arcade-stijl race-ervaring is nu beschikbaar voor spelers die de Hot Wheels Unleashed ™ – Ultimate Stunt Edition pre-orderden voor PlayStation5, PlayStation4, Xbox Series X|S, Xbox One en Nintendo Switch.

Racers kunnen nu eindelijk driften, boosten, jumpen en crashen op de iconische oranje tracks van Hot Wheels met waanzinnig veel details. De game biedt diverse, unieke single player-modes, inclusief de Hot Wheels City Rumble waarin spelers hun verzameling unieke wagens en baanstukken kunnen uitbreiden door races te winnen, snelle tijden te halen, speciale stages te voltooien en eindbazen te verslaan. Daarnaast kunnen spelers deelnemen aan multiplayer-races met maximaal 12 spelers online (inclusief cross-play via consoles van dezelfde familie) of offline met twee spelers tegen elkaar racen op een gesplitst scherm.

De startopstelling bestaat uit 66 voertuigen, waaronder Hot Wheels populairste originele wagens uit de 53-jarige geschiedenis van het merk, zoals Boneshaker™, Rodger Dodger™ en Twin Mill™, maar ook iconische auto’s uit de popcultuur, zoals de Batmobile van DC™, Party Wagon van Teenage Mutant Ninja Turtles, Snoopy van Peanuts, de Time Machine uit Back to the Future van Universal Pictures en Amblin Entertainment, K.I.T.T. van NBC’s Knight Rider en officiële merkwagens van Audi, Ford, Honda en vele anderen.

Elk voertuig heeft unieke zeldzaamheidslevels en eigenschappen en die spelers kunnen upgraden. Daarnaast zijn de originele wagens van Hot Wheels en officiële wagens van bekende merken aanpasbaar met unieke kleurstellingen via de Livery Editor, die spelers hun creaties ook laat uploaden of downloaden van de community.

Hot Wheels Unleashed™ laat spelers racen door zes omgevingen, elk met hun eigen sfeer en stijl: Garage, Skyscraper, College Campus, Skatepark, Track Room (een speciale stage die speciaal is ontworpen voor de eindeloze mogelijkheden van de Track Builder-feature) en The Basement, een aanpasbare ruimte die spelers kunnen inrichten met meubels, accessoires en honderden aanpassingsopties.

De Track Builder is een unieke feature die Milestone’s eigen ontwikkelaars gebruikten om de banen in de game te maken. Spelers kunnen verschillende baanmodules gebruiken voor eindeloos veel racebaanvariaties. Bij de lancering zijn meer dan 20 modules beschikbaar, waaronder T-Rex Escape, Spider Ambush en Hungry Cobra. De Track Builder biedt spelers ook de kans om hun creaties te delen of tracks van andere spelers te downloaden.

Om de competitie fris te houden, omvat het doorgaande contentplan voor Hot Wheels Unleashed™ meer voertuigen van iconische merken als Street Fighter™, Masters of the Universe™, DC en Barbie™, naast de officiële wagens van grote racemerken als Aston Martin, BMW en McLaren™.

Er zal regelmatig gratis en premium DLC voor de game verschijnen, bestaande uit voertuigen, baanmodules, aanpassingsvoorwerpen en exclusieve thema-sets met nieuwe omgevingen. Daarnaast krijgen spelers de kans om deel te nemen aan Racing Seasons: tijdelijke uitdagingen met nieuwe voertuigen en speciale beloningen.

HOT WHEELS™ Pass Vol. 1 omvat tien voertuigen, drie aanpassingspakketten, drie baanmodules en de HOT WHEELS™ – Batman Expansion. Passes Vol. 2 en Vol. 3 worden later aangekondigd.

Hot Wheels Unleashed™ is nu verkrijgbaar voor PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One X, Xbox One en Nintendo Switch. Ga voor meer details naar de officiële website  [https://hotwheelsunleashed.com/

Als het bestverkochte speelgoed ter wereld* is Hot Wheels wereldleider op het gebied van autocultuur. Al meer dan vijftig jaar zet Hot Wheels zijn stempel op de auto-community met legendarische designs en epische prestaties. Tegenwoordig is Hot Wheels een wereldwijde powerhouse-franchise, met live-events en virtuele evenementen op bijna elk continent, felbegeerde consumentenproducten en eersteklas samenwerkingen, een #1-rated contentkanaal op YouTube en meer. Terwijl er elke seconde 16,5 Hot Wheels worden verkocht en er tot nu toe meer dan 8 miljard auto’s zijn verkocht, blijft het merk zijn aanwezigheid in gaming uitbreiden, met successen op mobiele apparaten, consoles en pc.

Ga voor meer informatie naar hotwheelsunleashed.com. Coureurs kunnen ook online meepraten over #HotWheelsUnleashed via FacebookInstagramYouTube en Twitter.

Bron: De NPD Group/ Retail Tracking Service, verkopen in Amerikaanse dollars, januari-december 2020