‘Race into the night’ in Need for Speed Heat, nu verkrijgbaar

Karakteristieke werken van het Rotterdamse kunstenaarsduo Bier en Brood schitteren wederom in Need for Speed

REDWOOD CITY, Calif. – 8 november 2019 – Vandaag hebben Ghost Games™ en Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) Need for Speed™ Heat wereldwijd uitgebracht voor PlayStation® 4, Xbox One en Origin™ voor PC. Need for Speed Heat brengt spelers naar Palm City, een splinternieuwe, open wereld waarin straatracers hun eigen manieren om te spelen kiezen: stijg in rang in door overdag Bank te verdienen, of riskeer alles om Rep op te bouwen met ondergrondse nachtraces.

‘In de kern draait Need for Speed om gepersonaliseerde auto’s, zenuwslopende races met en zonder politie, en een authentieke autocultuur. Met Need for Speed Head hebben we deze sleutelelementen verwerkt in een splinternieuwe, levendige spelwereld’, zegt Riley Cooper, Creative Director van Ghost Games. ‘Heat biedt twee primeurs in de serie: Een unieke dag- en nachtcyclus die spelers verschillende manieren van spelen geeft en aanpasbare avatars, waarmee ze zichzelf nog sterker kunnen uitdrukken.’

Customization was nog nooit zo diepgaand
In Need for Speed Heat kruipen fans achter het stuur van de meest iconische auto’s ter wereld, inclusief nieuwe auto’s van Aston Martin, BMW, Mercedes, Porsche en het videogamedebuut van de hybride, electrische Polestar 1. Daarnaast biedt de game de meest uitgebreide customization opties ooit, inclusief mogelijkheden voor stijl en performance. Need for Speed Heat geeft spelers de tools die ze nodig hebben om hun droomauto vorm te geven. Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de franchise is het ook mogelijk om je coureur in de game aan te passen. Er zijn 12 preset avatars beschikbaar om uit te kiezen en vele opties om de stijl van de speler te vertalen naar de game, inclusief kleding en accessoires van Adidas, Givenchy, PUMA, Life’s a Beach en andere bekende merken. Deze verzekeren de spelers ervan dat zij zich optimaal kunnen uitdrukken wanneer ze de straten onveilig maken.

Het zonovergoten Palm City
Bovendien laat de game spelers kennismaken met een nieuw, zonnig, stedelijk gebied dat transformeert in een met neonlichten bezaaid speelveld als de zon ondergaat. Palm City is een paradijs voor straatracers en is geïnspireerd op Miami. De stad wordt gekenmerkt door een multiculture mix van muziek, street art en oogstrelende belichting. Dag en nacht vormen de kern van progressie in Need for Speed Heat. Overdag kunnen spelers deelnemen in verschillende events om Bank op te bouwenen in de nacht kunnen zij naam maken door extra Rep te verdienen. Wanneer de zon ondergaat en de dynamiek van de spelwereld verandert zijn er beloningen te verdienen voor de échte waaghalzen.

Kunstenaarsduo Bier en Brood keert terug
Na een succesvolle samenwerking in Need for Speed Payback is het Rotterdamse kunstenaarsduo Bier en Brood, bestaande uit Koen Harmsma en Jelmer Noordeman, terug in Need for Speed Heat. Hun unieke werken, die zich kenmerken door een enorm formaat en het gebruik van een zwart-wit kleurenpalet, schitteren in de levendige spelwereld van Need for Speed Heat. Om een beeld te krijgen van hun werken in de game kun je de bijgevoegde screenshots bekijken. Bier en Brood is onder andere bekend van hun gigantische, 26 meter hoge muurschildering op het Nederlands Danstheater in Den Haag dat zij maakten in samenwerking met kunstenaarsplatform The Hague Street Art.

 

Beschikbaarheid
EA Access* en Origin™ Access* Basic-abonnees kunnen rekenen op maximaal 10 uur speeltijd, evenals 10% korting op de volledige game als zij deze besluiten aan te schaffen. Origin Access Premier-abonnees profiteren van alle voordelen van Basic, naast volledige toegang tot de game op PC, zo lang als zij zijn geabonneerd.

Need for Speed Heat heeft een PEGI-rating van 16 en is nu wereldwijd verkrijgbaar voor PlayStation® 4, Xbox One en PC. Bezoek ook de Facebookpagina van Need for Speed, of volg Need for Speed channels op Twitter®, Instagram en YouTube. Ga voor meer informatie naar: https://www.ea.com/games/need-for-speed/.