PUXQUE, SERPENTGAMEPLAY EN LEKKER SPELEN GROTE WINNAARS DUTCH STREAM AWARDS 2020

40.000 gamers brachten hun stem uit tijdens de tweede editie van de Dutch Stream Awards, mede mogelijk gemaakt door Logitech G en Blue Microphones

Amsterdam, 2 december 2020 – Puxque, SerpentGameplay en Lekker Spelen waren woensdagavond de grote winnaars tijdens de uitreiking van de Dutch Stream Awards (DSA), mede mogelijk gemaakt door Logitech G en Blue Microphones. Alle drie de streamers vielen tot wel twee keer in de prijzen. De DSA beloonde voor het tweede jaar op rij de streamers die volgens publiek en vakjury de beste livestreamproducties van 2020 maakten. Gedurende de maand november brachten 40.000 gamers hun stem uit in de volgende categorieën:

  • Beste Mannelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Vrouwelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Stream Team (publiek en vakjury)
  • Beste Stream Overall (publiek en vakjury)
  • Beste Nieuwkomer – Powered by Blue Microphones (publiek)
  • Beste Productie – Powered by Logitech G & Blue Microphones (vakjury)

Dat is ruim drie keer zoveel stemmers als vorig jaar, wat opnieuw een bewijs is voor de sterke groei die deze jonge tak van entertainment momenteel doormaakt.

De complete uitslag
In de nieuwe categorie Beste Productie viel JoostSpeeltSpellen in de prijzen bij de vakjury. Naast Puxque, SerpentGameplay, JoostSpeeltSpellen en Lekker Spelen wonnen ook bekende game streamers als EgbertLive en Gamekings een Award. PuqLive won de Award voor Beste Nieuwkomer en verzekerde zich daarmee van een jaarcontract van Blue Microphones, met als doel de streamcarrière van het talent verder te professionaliseren.

Beste Mannelijke Streamer (vakjury) Egbert Live
Beste Mannelijke Streamer (publiek) SerpentGameplay
Beste Vrouwelijke Streamer (vakjury) Puxque
Beste Vrouwelijke Streamer (publiek) Puxque
Beste Stream Team (vakjury) Gamekings
Beste Stream Team (publiek) Lekker Spelen
Beste Stream Overall (vakjury) Lekker Spelen
Beste Stream Overall (publiek) SerpentGameplay
Beste Nieuwkomer (publiek) Puqlive
Beste Productie (vakjury) JoostSpeeltSpellen

De DSA werd in 2019 opgericht als blijk van waardering voor de honderden streamers die wekelijks live-entertainment verzorgen op platformen als Twitch.tv. Streaming is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse entertainmentlandschap. Zo heeft Twitch.tv meer dan 1,5 miljoen unieke Nederlandse gebruikers, waarvan meer dan 250.000 het platform dagelijks gebruiken. Er wordt maandelijks zelfs voor meer dan 12 miljoen uur aan content bekeken in Nederland.