PROJECT CARS 2 VERWELKOMT FERRARI IN VIRTUELE GARAGE

Slightly Mad Studios en BANDAI NAMCO Entertainment Europe kondigen met trots aan dat Ferrari een plek krijgt in Project CARS 2. Project CARS 2 zal tien realistisch nagemaakte Ferrari’s bevatten. De game komt uit op 22 september 2017 voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Ferrari is al ruim 80 jaar toonaangevend in de motorsport en komt nu op authentieke wijze naar racegame-franchise Project CARS 2. Verwacht een serie historische, klassieke en huidige modellen die zorgvuldig zijn geselecteerd om de passie, de technologie en de roemrijke geschiedenis van het merk te vertegenwoordigen.

Project CARS 2 biedt een halve eeuw aan Ferrari-geschiedenis in tien realistisch nagemaakte auto’s. Zo kun je rijden in misschien wel de mooiste auto die ooit geraced heeft, namelijk de Ferrari 330 P4 uit 1967, of Ferrari’s hedendaagse GT warrior, de 488 GT3. Stap ook in iconische Ferrari’s als de Ferrari 288 GTO uit 1984 (de eerste supercar die de 300km/h-barrièrre aantikte), de F40LM uit 1989 (de GT-versie van de eerste supercar die 370km/h haalde) en Maranello’s huidige hypercar, LaFerrari!

“Kiezen uit ruim 80 jaar aan Ferrari’s motorsportgeschiedenis was een hele leuke uitdaging,” zei Stephen Viljoen, Game Director voor Project CARS 2. “Na Project CARS 1 was het nummer  één verzoek van onze fans om Ferrari naar de game te brengen. We zijn trots en blij dat we dit legendarische merk aan onze franchise toe hebben kunnen voegen. Het authentiek namaken van de besturing en legendarische performance was een topprioriteit voor ons.”

“Het is fantastisch nieuws voor onze coureurs dat Ferrari nu in Project CARS 2 zit,” zei Andy Tudor, Creative Director bij Slightly Mad Studios. “Maar het brengt ook een aantal unieke uitdagingen. Omdat de verwachtingen zo hoog gespannen zijn, voelden we een grote verantwoordelijkheid om de ‘feel’ van de Ferrari’s goed naar de game te brengen. Fans van zowel Project CARS 2 als Ferrari verwachten iets bijzonders, dat de in-game auto’s ze laat beleven hoe het is om in een aantal van Maranello’s beste auto’s ooit te rijden. We kunnen niet wachten om onze coureurs aan de slag te laten gaan met deze Ferrari’s en ze te laten ervaren wat we hebben bereikt. Deze auto’s zijn echt speciaal.”

De Ferrari 330 P4, 365 GTB4 Competizione, 288 GTO, F40 LM , F333 SP, F50 GT, Enzo Ferrari, 488 GT3, 488 GTE, en LaFerrari komen naar Project CARS 2 op 22 september 2017 voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

https://www.youtube.com/watch?v=cI-y_0CfjxM&feature=youtu.be