Philips introduceert de Philips 27B1U7903 – Maximale prestaties en superieure beeldkwaliteit

De nieuwe mini-led-monitor met Thunderbolt™ 4 is geschikt voor hedendaagse professionals 

Amsterdam – 21 november 2022 – MMD, de toonaangevend displayspecialist en merklicentiepartner voor Philips-monitoren, heeft vandaag de Philips 27B1U7903 aangekondigd. Deze nieuwe monitor zorgt met zijn 4K UHD-resolutie, mini-led-achtergrondverlichting en Thunderbolt™ 4-technologie voor uitstekende beeldprestaties en veilige one-cable-docking. Daarnaast combineert dit model duurzame materialen met een stijlvol ontwerp. De Philips 27B1U7903 zit vol met hoogwaardige functies die de productiviteit van gebruikers tot een nieuw niveau brengt. Het is de eerste Philips-monitor met Thunderbolt™ 4-technologie.

Creatieve professionals hebben vandaag de dag steeds meer behoefte aan verschillende oplossingen om hun creativiteit volledig tot uitdrukking te brengen. Hoewel deze behoeften divers zijn, is de consensus dat er een hoogwaardige monitor moet zijn die prestatieverhogende functies, hoogwaardige beelden en comfortabele connectiviteit kan garanderen.

Belangrijkste kenmerken

  • Thunderbolt™ 4 in/uit voor video, audio, gegevensoverdracht, Ethernet, stroomvoorziening, serieschakeling en meer;
  • Mini-led-display, het grootste aantal lokale dimzones binnen een monitor van 27-inch (2304 zones, vergeleken met normaal 576 zones);
  • VESA DisplayHDR 1400 voor diepere zwart- en helderdere witwaarden met ultrarealistische effecten bij games en films;
  • UltraClear 4K UHD-resolutie voor extreme details;
  • Vierzijdig frameloos ontwerp en geïntegreerd kabelbeheer voor een strakke, overzichtelijke look.

“De Philips 27B1U7903 zit boordevol geavanceerde, prestatieverhogende functies en is daarmee de ideale keuze voor alle creatieve beroepen. De monitor levert niet alleen verbluffende beelden met extreme kleurnauwkeurigheid en aandacht voor detail, maar bevat ook de snelheid, kracht en eenvoud van Thunderbolt™ 4-technologie.” aldus Xeni Bairaktari, Global Marketing Lead en Senior Brand Manager EU bij MMD Monitors & Display.

Power, prestaties en precisie
De Philips 27B1U7903 is met name geschikt voor creatieve professionals die afhankelijk zijn van maximale kleurnauwkeurigheid en details. De UltraClear 4K UHD-resolutie (3840×2160) levert de nauwkeurigheid en details die CAD en 3D-grafische toepassingen vereisen. De IPS-technologie biedt extra brede kijkhoeken van 178/178 graden en de mini-led-achtergrondverlichting verbetert de controle over de contrastverhouding en verlichting. De monitor is tevens gecertificeerd met het VESA DisplayHDR™ 1400-certificeringsniveau. Daarmee biedt de monitor een piekhelderheid tot 1400 nits, een 350% hoger contrastbereik en een breder kleurengamma (1,07 miljard kleuren). Voorheen ongeziene details en nuances worden hierdoor naar voren gebracht, wat zorgt voor ultrarealistische effecten. Een breed scala aan andere visuele functies breiden de grafische prestaties van de Philips 27B1U7903 verder uit. Zo beschikt de monitor over Quantum Dot Technology, die levendige, dynamische en oogverblindende kleuren produceert. Verder zorgt Zero Bright Dot™ ervoor dat defecte pixels geëlimineerd worden en zorgt SmartUniformity voor een consistente helderheid over het hele scherm. Tot slot zorgt een Delta E-waarde van minder dan 1 voor maximale kleurnauwkeurigheid en beschermt het tegen kleurverschillen tussen meerdere schermen.

De Philips 27B1U7903 biedt eenvoud, snelheid en betrouwbaarheid op een manier die zijn voorgangers niet konden bieden door middel van Thunderbolt™ 4. Het protocol biedt een grote verscheidenheid aan voordelen: bliksemsnelle gegevensoverdracht via één kabel, betrouwbaar 4K-entertainment op meerdere schermen, vermogen van 90W voor het opladen van laptops, eenvoudige en krachtige serieschakeling voor multi-monitoropstellingen en verhoogde beveiliging tegen Thunderspy-aanvallen. En dat is nog niet alles, want Thunderbolt™ 4 is compatibel met USB4. Dit betekent dat gebruikers kunnen genieten van de beste en snelste USB-snelheid die beschikbaar is, met een gegarandeerde gegevensoverdrachtsnelheid tot 32 Gbps.

Tot slot is de Philips 27B1U7903 uitgerust met verschillende ergonomische en op duurzaamheid gerichte functies. Zo beschikt de monitor over een verborgen energiesensor die tot wel 80% energiebesparing mogelijk maakt. Ook is de monitor uitgerust met een SmartErgoBase. Hiermee kunnen gebruikers de monitor draaien, kantelen en in hoogte verstellen tot de meest comfortabele positie voor lange werk- of speeluren.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips 27B1U7903 is nu verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 1299. Ga voor meer informatie naar de officiële website.