Ontmoet bekende YouTubers tijdens het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival

FC Roelie, DNPNL en LuckyGraafNL dagen kids uit om mee te doen aan diverse voetbalactiviteiten, waaronder een wedstrijdje panna en meer…

Utrecht, 15 maart 2018 – Op zaterdag 7 juli 2018 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de eerste editie van het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival plaats. Het voetbalfestival staat bol van gave voetbalactiviteiten. Bezoekers kunnen hier o.a. hun favoriete helden ontmoeten, zoals spelers en trainers uit de Eredivisie en bekende YouTubers. De eerste namen zijn nu bekendgemaakt.

Raoul de Graaf (FC Roelie), Robbie van de Graaf (LuckyGraafNL) en Koen van Heest (DNPNL) maken deel uit van de populaire YouTube-groep De Bankzitters en hebben samen meer dan 750.000 abonnees op hun kanalen. Hier bedienen zij honderdduizenden fans met voornamelijk voetbal- en FIFA-gerelateerde videocontent. Daarnaast is Robbie van de Graaf officieel in dienst bij PSV als vlogger en samen met Raoul de Graaf elke week te zien in Studio eDivisie, het praatprogramma over de eSports-competitie dat elke week op FOX Sports en YouTube wordt uitgezonden.

Driedelige miniserie
De YouTubers gaan in drie afleveringen verschillende voetbaluitdagingen uitvoeren. De finale zal tijdens het voetbalfestival plaatsvinden. De aanwezige fans kunnen tijdens het voetbalfestival hun favoriete YouTuber aanmoedigen om hem aan de laatste overwinning te helpen. Elke YouTuber mag zelf een uitdaging kiezen, maar houdt dit geheim tot aan de video. Voetbal en plezier staan centraal in de video’s. De winnaar van de uitdagingen mag tijdens het voetbalfestival bepalen wat de tegenprestatie van de verliezers zal zijn.

Het grootste voetbalfeest van Nederland
Het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival richt zich op jongens en meisjes tussen de zes en veertien jaar. Op het sportieve festival kunnen kinderen meedoen aan diverse wedstrijdvormen en nieuwe tricks leren. Er zijn veldjes uitgezet waar aankomende sterspelers hun voetbalkwaliteiten en trucs kunnen perfectioneren. Ook is er beach soccer, levend tafelvoetbal en nog veel meer. Bij de Fun Games kunnen jongens en meisjes het opnemen tegen eDivisie-spelers, de gamers van de Eredivisieclubs. Daarnaast zijn er talloze leuke voetbalgadgets te koop en is het KNVB NK Straatvoetbal te zien.

De Derde Helft
Terwijl de kinderen zelf op pad zijn, hebben ouders, trainers en begeleiders de mogelijkheid lekker te ontspannen in de “Derde Helft”, dé voetbalkantine waar ze onder het genot van een kop koffie naar de meest spectaculaire doelpunten aller tijden kunnen kijken of gezellig een potje kunnen darten.

Meer informatie over alle activiteiten, bekende voetballers en YouTubers is te vinden via www.voetbalfestival.nl. Een ticket voor kinderen van 6 t/m 14 jaar kost t/m 30 april 2018 €12,50 en daarna €14. Kinderen ouder dan 14 jaar en ouders betalen tot 30 april 2014 €8,50 daarna €10,50. Je kunt je tevens als groep registreren. Een ticket kost dan slechts €9. Dit is mogelijk bij 7-16 personen en je mag dan 2 begeleiders gratis meenemen.