Old School RuneScape krijgt 150e quest: A Kingdom Divided gaat vandaag live!

Old School RuneScape lanceert een nieuwe quest vol complotten in de Great Kourend-verhaallijn.

Woensdag 16 juni 2021, Verenigd Koninkrijk – A Kingdom Divided, Old School RuneScape’s 150e quest, is nu cross-platform beschikbaar op PC, Mac, Steam, iOS en Android. Deze gevorderde quest bouwt voort op de al vier jaar lopende verhaallijn van Kourend Council.

In A Kingdom Divided prik je door de façade van vrede en welvaart in het koninkrijk van Great Kourend. En zoek je naar corruptie in het hart van het regerende Kourend Council. Maar de politieke spelletjes van het Council zijn niet het enige waar je mee te maken krijgt. Er is ook een dieper complot, al honderden jaren oud, en een nog duisterdere kracht verzamelt zich in het koninkrijk.

Rob Hendry, Executive Producer, Old School RuneScape, zegt:

“Spelers houden van Great Kourend met haar rijke lore, en nu is het de perfecte plaats voor een quest rond complotten en corruptie binnen de zittende regering. Hoewel A Kingdom Divided een gevorderde quest is, heeft Old School al meer dan 700.000 spelers die de vorige zeven delen van de questreeks hebben voltooid en klaar zijn voor dit nieuwe avontuur.”

“Net als bij alle andere nieuwe content die we introduceren in Old School, is Kingdom Divided goedgekeurd door de spelers. We hebben de spelers om hun mening gevraagd en we ontvingen ruim 30.000 stemmen, waarvan 92,7% vóór toevoeging van de quest. We kijken ernaar uit om te zien hoe spelers deze uitdaging aanpakken en ervoor zorgen dat Great Kourend niet langer verdeeld zal zijn.”

Als je A Kingdom Divided volbrengt, word je beloond met 26 nieuwe spells voor het Arceuus Spellbook, twee quest points, een 10,000-experience lamp, een verhoging tot 60 charges in Kharedst’s Memoirs, en toegang tot een respawn point in Kourend Castle.

Het login-scherm van Old School RuneScape krijgt bovendien een refresh die past bij A Kingdom Divided. Het wordt namelijk gesierd door het winnende kunstwerk uit een recente Old School community-wedstrijd. Dit winnende werk ontving ruim 30.000 stemmen.

A Kingdom Divided is nu beschikbaar in Old School RuneScape voor PC, Mac, Steam, iOS en Android, met cross-platform play op alle platforms.