Nieuwe DLC GRID™ Legends introduceert destructieve Derby-style gamemodus, een mix van voertuigen, extra tracks en verhaalgedreven elementen

Geniet van de totale chaos van Car Derby in de nieuwe Classic Car-Nage-modus en ontdek de Team Fordzilla – P1: een geavanceerde racer die voor het eerst zijn opwachting maakt in-game 

Bekijk de nieuwe trailer hier: https://www.youtube.com/watch?v=sI463n9sXXU

Redwood City, Californië – 21 juni 2022 – Codemasters® en Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) hebben vandaag Classic Car-Nage uitgebracht: een nieuwe, destructieve gamemodus voor GRID™ Legends, boordevol adrenaline. De modus introduceert actievolle Derby-style gameplay waarin coureurs zich vooral niet hoeven in te houden en op andere voertuigen in kunnen rammen met extreem hoge snelheden. Bestaande raceregels worden hier volledig van tafel geveegd. De modus speelt een prominente rol in een nieuw contentpakket dat ook verhaalgedreven elementen en cross-platform multiplayer DLC bevat. Spelers kunnen hun wildste race-instincten loslaten in nieuwe voertuigen en zij kunnen hun vrienden uitdagen op maar liefst vier nieuwe tracks. Naast deze DLC wordt er een nieuwe patch uitgebracht die onder andere de Team Fordzilla – P1 gratis aan de game toevoegt als speelbaar racemonster.

Classic Car-Nage biedt een speciale serie aan race-events die de helden uit de ‘Driven to Glory’-verhaalmodus opnieuw in de spotlights zet. De eerste aflevering staat in het teken van Valentin Manzi, het personage dat tot leven wordt gebracht door de geprezen Britse acteur Ncuti Gatwa. Hij en de andere coureurs richten een ravage aan in acht verhalende Classic Car-Nage-events. Daarnaast krijgen spelers toegang tot vijf nieuwe voertuigen, waaronder een hilarische ijsco-truck, en vier nieuwe routes verspreid over twee locaties: de prestigieuze Yokahama Docks en de vurige hitte van Havana. Deze uitbreiding voor GRID™ Legends brengt ook drie nieuwe, gesponsorde carrière-events met zich mee.

“Classic Car-Nage brengt een verwoestende, fascinerende ervaring naar het universum van GRID™ Legends”, zei Steven Brand, Associate Creative Director bij Codemasters. “Nieuwe routes met verschillende kruispunten en ramps zorgen voor verschillende mogelijkheden om er – letterlijk – een puinhoop van te maken en doelstellingen binnen de verhaalmodus dwingen spelers om te werken aan hun persoonlijke strategieën om heelhuids uit de strijd te komen. We kijken ernaar uit om spelers totale chaos te zien creëren wanneer zij online gaan!”

Classic Car-Nage’s online multiplayer-interactie nodigt spelers uit om hun vrienden uit te dagen en zo nóg meer chaos te creëren. Spelers die worden uitgenodigd kunnen de content in het pakket gratis spelen.*

De grenzen tussen de online wereld en de offline wereld vervagen, want GRID™ Legends laat zich zien op het Goodwood Festival of Speed dat van 23 tot en met 26 juni plaatsvindt en in samenwerking met Team Fordzilla wordt georganiseerd. Team Fordzilla is het allereerste esportsteam van Ford ooit en bouwt voort op het rijke erfgoed van het automerk. Samen met Ford ontwikkelt de partij een automodel genaamd de TFZ-P1, ontworpen voor gamers door gamers. Fans zijn in staat om dit racemonster te testen en zij kunnen hier daadwerkelijk in racen, zowel binnen als buiten de game. De auto is exclusief, gratis speelbaar in GRID™ Legends en ook kunnen bezoekers van Goodwood het gaspedaal indrukken van het fysieke schaalmodel dat daar te vinden is. Tevens staat er een bijbehorend in-game event op de planning waar spelers het tegen elkaar op kunnen nemen om de snelste rondetijd neer te zetten. Dit event begint op 23 juni en eindigt op 29 juli.

“Na maandenlang te hebben samengewerkt met gamers over de hele wereld maakt ons TFZ-P1-model nu ook zijn opwachting in GRID Legends. We willen mensen laten ervaren hoe het is om in een Ford te kunnen rijden, waar ze ook zijn en op welk platform dan ook. Ik hoop dat gamers genieten van onze nieuwe, geavanceerde racer, zowel in-game als buiten de game. Raceliefhebbers die aanwezig zijn op het Goodwood Festival hebben namelijk de mogelijkheid om het voertuig in-game te besturen, terwijl ze in de auto zelf zitten!”, zei Boris Ferko, Design Manager bij Ford Europe.

GRID™ Legends’ nieuwe Derby-style gamemodus, Classic Car-Nage, is nu verkrijgbaar voor Xbox Series X|S en PlayStation®5, evenals voor PlayStation®4, Xbox One en PC. Spelers die in het bezit zijn van de Deluxe Edition hebben direct toegang tot dit contentpakket zonder additionele kosten.

Voor het laatste nieuws over GRID™ bezoek je website en volg je de sociale kanalen via InstagramTwitter en Facebook.

*GRID™ Legends vereist (afzonderlijk verkocht) en alle game-updates